Шта да стави у кукуруз да не

<Х1> Шта да стави у кукуруз како не би да се загледамо

<п> Кукуруз је много конзумирана храна у разним деловима света, која се користи и у људској храни и животињској храни. Међутим, чест проблем који се може појавити са кукурузом је ЦАРНЦХ, који су инсекти који се хране на зрно и могу проузроковати значајну штету.

<Х2> Шта је Царнцх?

<п> Царнцхо је инсект породице буба, који се храни зрнама попут кукуруза, пшенице, рижа, између осталих. Они су у стању да пробијају зрно огуље и хране се изнутра, узрокујући штету и губитак у производњи.

<Х2> Како избећи кукуруз у кукурузу?

<п> Постоје неке мере које се могу предузети да би се избегло кукуруз у кукурузу. Једна је употреба одређених производа који делују као инсектициди, спречавајући заразу инсеката у зрнама. Неки примери производа који се могу користити су:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Хемијски инсектициди: Ово су производи који садрже хемикалије способне да елиминишу инсекти. Морају се применити у складу са упутствима произвођача и након безбедносних стандарда.
<ЛИ> <стронг> Природни производи: Неки природни производи се такође могу користити за избегавање Царнцха у кукурузу, као што је неем уље, која има невремене некретнине.

<п> Поред тога, важно је да чувате кукуруз на правилним местима, уз добру контролу вентилације и влаге, јер се Царнцх развија боље у влажним и пригушеним окружењима.

<Х2> Како препознати присуство Царнцха у кукурузу?

<П> Да бисте идентификовали присуство Царнцха у кукурузу, можете да поштујете неке знакове, као што су:

<ул>
<ЛИ> <строга> Рупе у зрнама: Цсарс бушили зрно огулити да се храни, остављајући мале видљиве рупе.
<ЛИ> <стронг> фини прах: Када се житарице заразе, уобичајено је пронаћи танки прах, који су измет инсеката.
<ЛИ> <стронг> Присуство инсеката: у напреднијим случајевима могуће је пронаћи се инсеката унутар житарица или близу њих.

<п> Ако је присуство Царнцха идентификовано у кукурузу, важно је предузети тренутне мере да се избегне ширење инфестације.

<Х2> Закључак

<п> Царнцхо у кукурузу може проузроковати значајну штету, па је важно усвојити превентивне мере да не би дошло до заразе. Користећи одређене производе, правилно складиштење кукуруза и свесни знакова Царнцхо присуства су неке од радњи које се могу предузети да би се заштитили зрна.