Шта да стави у оправдање ТЦЦ-а

<Х1> Шта да стави у оправдање ТЦЦ-а?

<п> Оправдање је основни део радног завршетка курса (ТЦЦ), јер ће вам то представити разлоге који су довели до избора тема и важности спроведених истраживања. То је кроз оправдање да ћете убедити читатеља релевантности вашег рада и потребу да се истражи изабрани предмет.

<Х2> Зашто је оправдање важно?

<п> Оправдање је важно јер је кроз то да ћете показати релевантност вашег академског рада. Мора да одговори на следећа питања:

<О ол>
<ЛИ> Какав је проблем који ће бити адресиран?
<ЛИ> Зашто је овај проблем важан?
<ЛИ> Који је допринос вашег рада на подручју проучавања?

<п> Поред тога, оправдање такође служи да покаже да имате теоријску позадину и знање о овој теми, као и показују оригиналност вашег истраживања.

<Х2> Елементи који се могу укључити у оправдање ТЦЦ

<П> да бисте изградили чврсто оправдање, можете да користите следеће елементе:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Друштвена релевантност: Објасните како ваш рад може допринети друштву, решити проблем или доношење користи одређеној групи људи.
<ЛИ> <стронг> академски академски релевантност: Покажите како ваш рад може допринети унапређењу знања у области студија, попуњавајући јаз у научној литератури.
<ЛИ> <стронг> лична релевантност: Пријави како је одабрана тема повезана са вашим личним интересима и како истраживања могу допринети вашем професионалном развоју.
<ЛИ> <стронг> Контекстуализација: Садашњи подаци и информације које показују важност и актуелност изабране теме.
<ЛИ> <стронг> проблем претраге: опишите проблем који ће се приступити на послу и објаснити зашто заслужује да се истражује.
<ЛИ> <стронг> Циљеви: Представите опште и специфичне циљеве вашег рада, тј. Шта желите да постигнете са истраживањем.

<Х2> Пример оправданости за ТЦЦ

<п> Да бисте илустровали како да изградите оправдање, користићемо као пример рада на утицају друштвених мрежа на животе младих. Испод је пример оправдања:

<п> <стронг> Друштвена релевантност: Тренутно су друштвене мреже постале све присутнији део у животу младих људи, утјечући на своје друштвене односе, понашања, па чак и њихово ментално здравље. Разумевање како ове платформе утичу на животе младих од највеће је важности за развој правилних стратегија превенције и интервенција.

<п> <стронг> академски релевантност: Упркос популарности друштвених мрежа, још увек постоји јаз у научној литератури у вези са специфичним утицајима ових платформи на живот младе. Овај рад настоји да попуни овај јаз, доприноси унапређењу знања у области и пружање субвенција за будуће истраживање.

<п> <стронг> лична релевантност: као студент психологије, заинтересован сам да разумем како друштвене мреже могу утицати на ментално здравље младих људи, јер верујем да је то разумевање основно за мој професионални развој и моје деловање као психолог у будућности.

<п> <стронг> Контекстуализација: Према подацима Бразилског института за географију и статистику (ИБГЕ), више од 90% младих Бразилаца присутно је у најмање једној друштвеној мрежи. Поред тога, недавне студије указале су на везу између прекомерне употребе друштвених мрежа и повећаних случајева анксиозности и депресије међу младима.

<п> <стронг> Проблем са истраживањем: С обзиром на овај контекст, истраживачки проблем који ће се бавити овим послом је: “Како друштвене мреже утичу на живот младих људи и који су могући утицаји на ментално здравље? “. Овај проблем заслужује да се истражује, јер разумевање фактора који су укључени у овај однос може допринети промоцији бољег менталног здравља међу младима.

<п> <стронг> Циљеви: Циљеви овог рада су: да анализирају главне ефекте друштвених мрежа на живот младе људе, идентификују факторе који утичу на овај однос и предлажу стратегије превенције и интервенције и интервенционе стратегије да би се умањили могући негативни утицаји .

<п> На основу овог примера могуће је разумети како је оправдање ТЦЦ-а важно да представи разлоге који су довели до избора теме и релевантност спроведене истраживања. Не заборавите да користите елементе поменуте раније да бисте изградили чврсту и уверљиву оправдање.