Шта се догађа ако следећег дана узмете 2 таблете

<Х1> Шта се догађа ако следећег дана узимате 2 таблете?

<п> Следећедневне таблете су хитни контрацепцијт који се могу користити за спречавање нежељене трудноће након незаштићеног сексуалног односа. Међутим, важно је правилно да следите упутства за употребу и дозирање које препоручује произвођач или здравствени радник.

<п> <стронг> Које су таблете следећег дана?

<п> Следећедневне таблете, такође познате као хитни контрацепцијске лекове који садрже синтетичке хормоне као што су левоноргестрел или улиПристал ацетат. Користе се за спречавање трудноће након незаштићеног сексуалног односа, било због неуспеха у кориштеној контрацепцијској методи или зато што нису користили никакву методу.

<Х2> Како функционишу следеће таблете?

<п> Следећедневне таблете раде на различите начине, у зависности од врсте коришћене врсте лекова. Левоноргестрел, на пример, спречава или успорава овулацију, док ацетат улипристал може инхибирати овулацију и изменити превлака материце, што отежава имплантирање оплођеног јајета.

<п> Важно је напоменути да таблете следећег дана нису 100% ефикасне у превенцији трудноће и не би се требало користити као редовна метода контрацепције. Треба их користити само у хитним ситуацијама.

<Х3> Шта се догађа ако узмете 2 таблете следећег дана?

<П> Узимање две таблете следећег дана одједном се не препоручује и може повећати ризик од нуспојава. Прекомерна употреба ових лекова може проузроковати хормонске неравнотеже и промене у менструалном циклусу.

<п> Најчешће нежељене ефекте следеће таблете укључују мучнину, повраћање, главобоље, вртоглавицу, осетљивост на груди и промене у менструалном циклусу. Узимање две таблете одједном може интензивирати ове нуспојаве и повећати нелагоду.

<п> Поред тога, важно је запамтити да следеће таблете не нуде заштиту од сексуално преносивих болести (СТДС). Стога се употреба кондома увек препоручује у свим сексуалним односима како би се спречила и нежељена трудноћа и стдс.

<О ол>
<ЛИ> Ако сте следећег дана преузели две таблете, препоручљиво је да се обратите здравственом раднику да бисте добили одговарајуће смернице.
<ЛИ> У случају сумње или недоумица, увек је боље тражити лекарску помоћ.

<п> <спан> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.нцби.нлм.них.гов/пмц/артицлес/пмц6426282/ "реф =" преположен "> хттпс: //ввв.нлм.них.гов/пмц / артицлес / ПМЦ6426282 /
<ли> <а хреф = "хттпс: //ввв.планнедпарентхоодхоод.орг/леарн/Морнинг-офтер-пилл-ергенце-цонтрацептион ОВ реф = "НОФОЛЛУПЛ"> ХТТПС: //ввв.планнедпарентхоод.орг/елен/Праннедпарентхоод.орг/елен/Маннинг- После таблета-хитно-контрацепција