Шта смањује ефекат алкохола на бафометро

<Х1> Шта одсече ефекат алкохола на даха:

<п> Када је у питању вожња под утицајем алкохола, важно је да разумете како ради дисајнизори и шта може утицати на ваше резултате. Дисајлизер је уређај који се користи за мерење концентрације алкохола у крви особе кроз истеченог ваздуха. Међутим, постоје неки елементи који могу ометати резултате испитивања, смањење ефекта алкохола у даханозем.

<Х2> 1. Време

<п> Вријеме је важан фактор када је у питању ефекат алкохола на даха. Алкохол метаболизује тело у просечној стопи од 0,015% на 0,020% на сат. То значи да, временом, концентрација алкохола у крви природно смањује. Стога, ако сачекате довољно времена након конзумирања алкохола пре него што учините тест за дисање, ефекат алкохола ће се смањити.

<Х2> 2 Храна

<П> Једење хране пре него што тест за дисање може помоћи у смањењу ефекта алкохола. Храна, посебно оне богате масти, може успорити апсорпцију алкохола од стране тела. То значи да ће алкохол требати више времена да се досегне крвотоком и, према томе, биће откривени на мање од дисања.

<Х2> 3. Орална хигијена

<п> Орална хигијена такође може да прекине ефекат алкохола у дахање. Исперите уста усменим испирањем или водом може помоћи у уклањању алкохола присутних у слини, смањујући тако концентрацију алкохола које је открио дахратозем.

<Х2> 4. Лекови

<п> Неки лекови могу ометати резултате испитивања за дисање. Дрога који садрже алкохол, попут неких сирупа против кашља, могу повећати концентрацију алкохола које је откривено од дисања. Поред тога, одређени лекови могу проузроковати нежељене ефекте који се могу збунити са симптомима пијанства.

<Х2> 5 Остале хемикалије

<п> Поред алкохола, друге хемикалије присутне у околини могу ометати резултате теста за дисање. Производи као што су спрејеви за чишћење, отклањања и горива емајла могу садржавати супстанце које детектирају дахно дахани на алкохолу, чак и ако нисте конзумирали алкохолна пића.

<п> Важно је запамтити да сечење ефекта алкохола у даханозору не значи да сте слободни правним последицама ако можете возити пијани. Најбоље је да се избегне конзумирање алкохола пре вожње и увек поштујући саобраћајне законе.