Шта су посредоване и непосредне неге са РН-ом

<Х1> Шта су медији и непосредна нега са Рн?

<п> Медији и непосредна нега са новорођенчетом (РН) су од суштинског значаја за осигурање вашег здравља и благостања у раним тренуцима живота. На овом блогу ћемо се бавити главним мерама предострожности које би требало преузети одмах након рођења бебе.

<Х2> Непосредна нега

<п> Непосредна брига су оне које се наступају убрзо након испоруке, још увек у доставној соби или у неонаталној реанимацијској соби. Ове мере предострожности имају за циљ да осигурају стабилност новорођенчета и спречавају компликације.

<Х3> Неонатална реанимација

<п> У неким случајевима, новорођенче је потребно неонатално оживљавање, што је скуп поступака који помажу беби да дише и стабилизује своје виталне знакове. Ово оживљавање врши обучени здравствени радници и могу укључивати вентилацију са маском, срчаном масажом и администрацијом лекова ако је потребно.

<Х3> Апгар

<п> АПГАР је тест који се изводи убрзо након рођења да процени виталност новорођенчета. Заснован је на пет знакова: откуцаји срца, дисања, мишића, рефлекси и боја коже. Сваки сигнал добија резултат од 0 до 2, а укупна сума означава стање бебе у време рођења.

<Х3> Идентификација и регистрација

<П> Одмах након рођења, РН се мора правилно идентификовати и регистровати. Ово укључује постављање икаквих икаквих налога за бебу и мајку, као и регистрацију информација као што су име, датум и време рођења.

<Х2> Нега медија

<п> Нега медија су оне које се изводе у првим сатима и данима живота новорођенчета. Важни су да се осигура здрав развој бебе и спречавају могуће компликације.

<Х3> Потпуни физички испит

<П> Одмах након рођења, РН би требало да прође комплетно физичко испитивање које обавља здравствени радник. Овај испит укључује евалуацију свих бебиних телесних система, попут срца, плућа, трбуха, коже, између осталог.

<Х3> Дојење

<п> Дојење је основно за развој новорођенчета. Њега медија укључује смернице на дојењу, исправно позиционирање бебе у материнској стимулацији дојке и усисавања.

<Х3> Промјена хигијене и пелена

<п> РН хигијена је од суштинског значаја за спречавање инфекција. Њега медија укључује правилно чишћење беба, посебно у гениталном региону и учестале промене пелена.

<Х3> Вакцинација

<п> Вакцинација је важан део медија неге са РН-ом. Календар вакцинације треба строго уследити, према препоруци Министарства здравља.

<Х2> Закључак

<п> Медији и непосредна брига са новорођенчетом је основна да би се осигурало ваше здравље и благостање у раним тренуцима живота. Од неонаталне оживљавања на вакцинацију, свака је брига важна за здрав развој бебе. Од суштинског је значаја да обучене здравствене раднике и следите медицинске смернице како би се осигурала најбоља могућа нега за РН.