Шта узрокује бол у бубрезима

<Х1> Шта узрокује бол бубрега?

<п> Бол за бубреге је чест симптом који може бити узрокован различитим условима. У овом чланку ћемо истражити неке од главних узрока бола у бубрези и како их идентификовати.

<Х2> Уобичајени бол у бубрезима узрокује

<п> Постоји неколико услова који могу проузроковати бол у бубрезима. Неки од најчешћих узрока укључују:

<О ол>
<ЛИ> Прорачуни бубрега: Такође познати и као каменци за бубреге, бубрежни каменци су чврсти депозити који се формирају у бубрезима. Могу да изазове интензивне болове приликом кретања кроз мокраћни тракт.
<ЛИ> ВЕНАЛНА ИНФЕКЦИЈА: Инфекција бубрега, позната као пиелонефритис, може проузроковати интензивне болове у доњем делу леђа. Остали уобичајени симптоми укључују температуру, хладноће и честе порив за уринирање.
<ЛИ> Инфекција мокраћних путева: Инфекција бешике или уретре могу се проширити на бубреге и изазвати бол. Поред бола, други симптоми могу укључивати мокрење и учестало ће уринирати.
<ЛИ> Полицистична болест бубрега: Генетски услов у којем се цисте формирају у бубрезима. Ове цисте могу изазвати бол и постепено оштетити бубрежне функције.
<ЛИ> Бубрежне повреде: физичка траума у ​​бубрезима, попут снажног ударца до доњег дела леђа, може изазвати интензивне болове.

<Х2> Како препознати бол бубрега

<п> Бол за бубреге се обично осећа у доњем делу леђа, испод ребара. Може се описати као бол у боли или осећај притиска. Поред бола, други симптоми који могу бити присутни укључују:

<ул>
<ЛИ> Крв у урину
<ЛИ> Урини са јаким мирисом
<ЛИ> Облачно урин
<ЛИ> Честа спремност за мокрење
<ЛИ> Потешкоће у морицирању
<ЛИ> Грозница
<ЛИ> Цхиллс

<п> Важно је да се консултујете са лекаром ако имате бол бубрега или ако имате било који од горе наведених симптома. Лекар може обављати тестове и дијагностиковати узрок бола, што указује на правилан третман.

<Х3> Превенција и лечење

<п> Неке мере могу помоћи у спречавању бола бубрега, као што је пијење пуно воде, избегавајући прекомерну потрошњу соли и одржавање здраве исхране. Лечење бубрежних болова зависиће од основног узрока и може укључивати лекове, прехрамбене промене и, у тежим случајевима, хирургију.

<п> Укратко, бол бубрега може бити узрокован различитим условима, попут бубрежних камења, инфекција и повреда. Важно је потражити медицинску помоћ да идентификује узрок боли и прими одговарајуће лечење.