Шта узрокује меов у оку

<Х1> Шта узрокује одмарање у очи?

<п> Ремела у оку је заједничко стање које се може догодити код људи свих узраста. Карактерише га присуство лепљиве и жућкасте супстанце у угловима очију, посебно када се пробудите.

<Х2> Узроци Ремела у оком

<п> Ремела у очима може проузроковати неколико фактора, укључујући:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Прекомерно сузе: Када постоји прекомјерна производња суза, вишак се може накупити у угловима очију и формирати релемицу.
<ЛИ> <стронг> Окуларне инфекције: инфекције попут коњуктивитиса и блефатиса могу проузроковати отклањање формације.
<ЛИ> <стронг> Алергије: Људи са алергијама за очи могу имати релемију као један од симптома.
<ЛИ> <стронг> Лакримална препрека стазама: Када се ометају лакрови путеви, сузе се не могу правилно оциједити, што доводи до формирања Ремела.

<Х2> Лечење и превенција

<п> Третман ресела у очи зависи од основног узрока. У случајевима очију очију, на пример, може бити потребна употреба антибиотичких капи за очи. У случајевима алергија може се препоручити употреба антиалетергијских.

<п> Поред тога, неке мере могу помоћи у спречавању стварања Ремела-а, као што су:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Редовно прање руку: Чување руку чистом помаже да се избегне контаминација ока.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте гребање очију: огребавање очију могу их иритирати и повећати производњу ресела.
<ЛИ> <стронг> Чишћење очију са физиолошком отопином: чишћење очију са физиолошком отопином може вам помоћи да уклоните акумулирани оброк.

<Х3> Када потражити лекара?

<п> Важно је потражити офталмолога ако остане у оку настави више од неколико дана, ако постоји бол у очима, интензивно црвенило или замагљена визија.

<п> У случајевима очних инфекција, правилно лечење је од суштинског значаја за избегавање компликација и осигурати здравље очију.

<Издвојени исјечак> Ремела у очи је заједничко стање које може проузроковати неколико фактора, попут превеликих суза, очних инфекција, алергија и опструкција лакираних путева. Лечење зависи од основног узрока и може укључивати употребу антибиотика или анти -аллигичних капи за очи. Мјере превенције, као што су редовно прање руку и избегавајући гребање очију, такође су важни. Препоручује се тражити офталмолога ако Ремела траје више од неколико дана или ако постоје симптоми, као што су бол у очима, интензивно црвенило или облачно визија.