Шта јести да би се произвело више млека

<Х1> Шта јести да бисте произвели више млијека: препоручени савети и храна

<п> Ако сте мајка дојења, природно је да желите да произведете одговарајућу количину млека за бебу. Храна игра кључну улогу у овом процесу јер нека храна може помоћи да повећа производњу мајчиног млека. У овом чланку ћемо истражити која се храна препоручује подстицање производње млека и како их укључити у вашу исхрану.

<Х2> Храна која подстиче производњу млека

<п> Постоји неколико намирница која може помоћи у повећању производње мајчиног млека. Ево неколико примера:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> интегрална зрна: зоб, квиноа и браон рижа су богате влаком и могу вам помоћи да повећају производњу млека.
<ЛИ> <стронг> Воће и поврће: Станцх, шаргарепа, бундева, манго и диња су храна која садрже основне хранљиве материје за производњу млека.
<ЛИ> <стронг> протеин: риба, пилетина, мршано црвено месо и јаја извори протеина који могу помоћи повећању производње млека.
<ЛИ> <стронг> млекара: млеко, јогурт и сир богат је калцијумом, важан минерал за производњу мајчиних млека.
<ЛИ> <стронг> Магуми: пасуљ, леће и сланутак су извори биљног протеина и могу вам помоћи да повећају производњу млека.

<Х3> Остали савети за повећање производње млека

<п> Поред укључене горе поменуте на храну у вашој исхрани, постоје и други савети који могу помоћи повећању производње мајчиних млека:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Дојење често: Што више беба доји, то ће се произвести више млека.
<ЛИ> <стронг> Одмор и опуштање: Стрес може утицати на производњу млека, тако да је важно да се одмори и опусти кад год је то могуће.
<ЛИ> <стронг> Пијење доста воде: боравак је од суштинског значаја за производњу мајчиних млека.
<ЛИ> <стронг> Избегавајте да користите боце и пацифика: Ови уређаји могу ометати бебу усисавање и смањити производњу млека.

<Х2> Закључак

<п> Правилна и здрава исхрана је критична за производњу мајчиних млека. Укључите храну као што су цела зрна, воће, поврће, протеине, млијечни и махунарке у вашој исхрани могу вам помоћи подстицање производње млека. Поред тога, након поменутих савета, попут дојења често и одмарајући се такође могу допринети правилној производњи млека. Не заборавите да се увек консултујете са здравственим стручњаком за персонализоване смернице.

<Реф> Извор: ввв.амаментацао.цом.бр