Шта јести пре и после теретане

<Х1> Шта јести пре и после теретане

<п> Када је у питању вежбање, храна игра кључну улогу у перформансама и опоравку тела. Знајући шта јести пре и након што теретана може донети све разлике у постигнутим резултатима. У овом чланку ћемо истражити неке опције хране и њихове предности за пре и после тренинга.

<Х2> Пре-клуб

<п> Пре тренинг је тренутак када се припремите за физичку активност. Важно је обезбедити тело које су хранљиве материје потребне да имају енергију и побољшавају перформансе током тренинга. Неку храну препоручује се конзумирање пре него што је теретана:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Воће: банане, јабуке и наранџе су сјајне опције јер су богати угљеним хидратама и брзо дају енергију.
<ЛИ> <стронг> интегрална зрна: зоб, смеђи хлеб и браон рижа извори сложених угљених хидрата, који ослобађају енергију спорије и константније.
<ЛИ> <стронг> мршава протеини: пилећа прса, риба и јаја су добре опције за пружање основних аминокиселина за опоравак мишића.

<Х3> Пост-тренинг

<п> Након обуке, тело је потребан храњива материје да се опораве и обнове мишиће. Поред тога, важно је заменити резерве енергије. Неке препоручене хране за конзумирање након што су теретана:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> протеини: сурушки протеин, пилетина, риба и јаја извори брзих апсорпционих протеина, идеално за опоравак мишића.
<ЛИ> <стронг> угљени хидрати: слатки кромпир, бели пиринач и бели хлеб су опције које помажу у замену гликогенских резервата, извор телесне енергије.
<ЛИ> <стронг> Воће: Ананас, лубеница и јагода су богати антиоксидантима, који помажу у опоравку мишића и смањити упалу.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Храна
<Хх> Предности


<тди>
<Тр>
<ТД> Воће
<ТД> Наведите брзу енергију

<Тр>
<ТД> Интеграл зрна
<ТД> Полако и константно пуштање енергетског издања

<Тр>
<ТД> Леан протеини
<ТД> Помоћ у опоравку мишића

<Тр>
<ТД> Протеини
<ТД> Помоћ у опоравку мишића

<Тр>
<ТД> Горњи хидрати
<ТД> Замена резервација за напајање

<Тр>
<ТД> Воће
<ТД> Помоћ у опоравку мишића


<п> Поред хране, важно је запамтити да останете хидрирани током тренинга. Пијте воду пре, током и после физичке активности да бисте заменили изгубљене течности.

<п> Сада када знате шта да једете пре и после теретане, искористите ове савете да бисте побољшали своје резултате и ефикасније постигли своје циљеве. Запамтите да се консултујете о нутриционисту за персонализоване смернице у складу са вашим појединачним потребама.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/123456789" ширина = "560" висина = "315" Фрамебордер = "0" Дозволи за дозволу>