Шта јести пре тренинга да дате енергију

<Х1> Шта јести пре тренинга да дате енергију

<п> Када је у питању обука, храна игра кључну улогу у перформансама и резултатима. Важно је обезбедити тело које су храњиви материјали потребни да имају енергију током тренинга и промовишу одговарајуће опоравак мишића. У овом чланку ћемо разговарати о томе шта јести пре тренинга да дајемо енергију.

<Х2> Горња хидрата -Рицх храна

<п> У угљеним хидратима главни су извор енергије тела. Пре тренинга, важно је конзумирати угљене хидрат -рицх храну да би се постигао гориво за мишиће. Неки примери угљених хидрата -рицх хране су:

<ул>
<ЛИ> Интегрални хлеб
<ли> Бровн Рице
<ЛИ> Интегралне масе
<ЛИ> Слатки кромпир
<ЛИ> Воће

<Х2> Леан протеини

<п> Протеини су од суштинског значаја за опоравак мишића и изградњу мршаве масе. Конзумирање протеина пре обуке може помоћи побољшању перформанси и опоравка. Неке мршаве опције протеина за конзумирање пре тренинга су:

<ул>
<ли> Пилетина на жару
<ЛИ> Риба
<ЛИ> Јаја
<ЛИ> Грчки јогурт
<ЛИ> Праходни протеин

<Х2> Хидратација

<п> Правилна хидратација је пресудна за перформансе током тренинга. Обавезно пијте воду пре тренинга да бисте избегли дехидрацију. Поред тога, можете се одлучити за спортска пића која пружају електролите и угљене хидрате за још ефикаснију хидратацију.

<Х2> Избегавајте тешку храну

<п> пре тренинга, избегавајте конзумирање тешке хране која може проузроковати гастроинтестиналне нелагодности. ФОСАТИ И ФИБЕР-РИЦХО ХРАНЕ МОЖЕТЕ МНОГО ВРЕМЕНУ МНОГО ВРЕМЕ ДО ТИГЕСТА, који може да поремети перформансе током тренинга. Одлучите се за светло и лако-да–гест јела.

<Х2> Закључак

<п> Храна пре тренинга игра пресудну улогу у перформансама и резултатима. Конзумирање хране богате угљеним хидратом, мршава протеини и хидрирани су неке од најбољих стратегија за давање телесне енергије пре тренинга. Не заборавите да слушате своје тело и прилагодите храну према вашим појединачним потребама.