Шта јести у Цампосу до Јордао

<Х1> Шта јести у Цампосу до Јордао

<п> Цампос до Јордао је град који се налази у Серра Да Мантикуеиира, у држави Сао Пауло. Познат као “Бразилац Швајцарска”, град привлачи туристе током целе године, посебно током зиме, због своје хладне и шармантне климе. Поред прелепих пејзажа и пријатне климе, Цампос до Јордао је такође познат по својој гастрономији. На овом блогу разговарајмо о томе шта да једемо када посећујемо овај шармантни град.

<Х2> Традиционални ресторани

<п> Цампос до Јордао има широк избор ресторана, у распону од најједноставнијих до најсофистициранијег. Неки од традиционалних јела у региону укључују:

<О ол>
<ЛИ> Фондуе: Фондуе је типично јело Цампос до Јордао, савршено да цени током зиме. Можете пронаћи сир, месо и чоколадни фонда у ресторанима града.
<ЛИ> Трута: Пастрмка је веома уобичајена риба у региону и може се наћи у многим јелима, попут пастрмке на жару, пастрмка у сосу од пушака и димљена пастрмка.
<ЛИ> Пинхао: Пинхине је типично семе у Бразилу у јужној регији, али је и широко конзумиран у Цампосу до Јордао. Може се наћи кувано, печено или јела, попут Пине Нут Пацоца.

<Х2> Слаткиши и десерти

<п> Поред сланог јела, Цампос до Јордао је такође познат по њиховим укусним слаткишима и десертима. Неки од најважнијих вида укључују:

<ул>
<ЛИ> Чоколада: Град има неколико ручно рађених чоколадних фабрика, где можете пронаћи широк избор укуса и врста чоколаде.
<ЛИ> Апфелструдел: Овај десерт немачког порекла је веома популаран у Цампосу до Јордао. Састоји се од лиснатог пецива који се пушта јабукама и зачинима.
<ЛИ> Пронађена је чоколада: Поред слане фонда, чоколада фонда је такође веома цењена у граду. Можете пронаћи различита бочна јела да зароните у топљену чоколаду, као што су воће, маршаллови и колачићи.

<Х2> Ресторани са панорамским погледом

<п> Поред гастрономије, Цампос до Јордао такође нуди ресторане са запањујућим панорамским погледом. Неки од њих налазе се на високим тачкама града, пружајући јединствено искуство посетиоцима.

<Х3> Закључак

<п> Цампос до Јордао је незаконито гастрономско одредиште за оне који уживају у доброј храни. Са широким бројем ресторана и типичним јелима, град нуди јединствено искуство својим посетиоцима. Обавезно испробајте традиционална јела, слаткише и десерти и уживајте у панорамским погледима док уживате у укусном оброку.