Шта је било презиме Јулија

<Х1> Шта је било презиме Јулија?

<п> Јулија је иконични карактер светске литературе, познат углавном за своју трагичну љубавну причу са Ромеом. Али да ли знате шта је презиме Јулија?

<Х2> Историја Јулије

<п> Јулиет је женски протагонист представе “Ромео и Јулиет”, написала Виллиам Схакеспеаре у 16. веку. Прича се одвија у Верони, Италији и прича причу о забрањеној љубави између Јулије ЦАПУЛЕТ-а и Ромеу Монтеццхио-а, чланова две ривалске породице.

<Х3> ЈУЛИЈЕно презиме

<п> Презиме Јулија је способан. Она припада породици Цапулета, једна од најважнијих и најважнијих и утицајних породица. Ривалство између капулатива и Монтеццхиоса је главна препрека љубави према Јулииту и Ромео-у.

<п> <стронг> Радозналост: Пуно име Јулија је Јулиет Цапулет, али је такође познат само по имену.

<Х2> Прича о Ромеу и Јулиету

<п> Прича о Ромеу и Јулиету је једна од најпознатијих и трагичних љубавних прича литературе. Упркос препрекама и ривалству њихових породица, Јулије и Ромео заљубљују се на први поглед и одлучују се да се венчају у тајности. Међутим, низ несретних догађаја доводи до трагичног исхода историје, са смрћу обојица љубавника.

<Х2> Јулиет’с Легаци

<п> Прича о Јулииту и Ромео-у и даље одушевљавају и одушевљавају људе око света до данас. Она је симбол праве љубави и борбе против невоља. Схакеспеарова представа прилагођена је у биоскопу, позориште и телевизију бројна времена, а његове речи и ликови и даље инспиришу уметнике и романтичне.

<п> Значи, сада знате шта је презиме Јулија било: Цапулет. Прича о Јулиету и Ромео-у је доказ да љубав може превазићи било коју препреку, чак и ако судбина има и друге планове.