Шта је већа држава Минас или Бахиа

<Х1> Шта је већа држава: Минас Гераис или Бахиа?

<п> Када је у питању величине, Минас Гераис је бразилска држава са највећим територијалним подручјем, док је Бахиа држава са највећом популацијом. Обје државе имају јединствене и шармантне карактеристике, али истражујемо нешто више о сваком од њих.

<Х2> Минас Гераис

<п> Минас Гераис се налази у југоисточном региону Бразила и познат је као “стање хиљаду језера”. Подручје од око 586.528 км², то је највећа држава у територијалном продужетку у земљи. Главни град је Бело Хоризонте, модеран и живописан град.

<п> Минас Гераис је познат по својој богатој историји, култури и гастрономији. Регион је познат по својим историјским градовима, као што је Оуро Прето, Тирадентес и Диамантина, која очува колонијалну архитектуру и сматрају се светском баштином од стране УНЕСЦО-а.

<п> Минас Гераис кухиња је такође истакнута, са традиционалним јелима као што су тропеиро пасуљ, хлеб од сира и чувени минас сир. Поред тога, држава је позната по својим прелепим природним пејзажима, као што је Серра Да Цанастра, Серра до Ципо Национални парк и регион Пут Реал.

<Х2> Бахиа

<п> Бахиа се налази у североисточној регији Бразила и држава је са највећим становништвом у земљи, са више од 14 милиона становника. Главни град је Салвадор, историјски и културолошки богат град.

<П> Са површином од око 564.692 км², Бахиа је четврта највећа држава у територијалном продужетку. Регион је познат по својим прелепим плажама, као што је Праиа до Форте, Морро де Сао Пауло и Порто Сегуро. Поред тога, Бахиа је позната по својим популарним забавама, као што су Царнивал Салвадор и фестивали у јуну.

<п> Бахијанска кухиња је једна од најцењенијих у Бразилу, са типичним јелима као што су Ацараје, Ватапа и Бобо де козице. Афро-бразилска култура је такође веома присутна у Бахији, са утицајима на музику, плес и религију.

<Х3> Закључак

<П> И Минас Гераис и Бахиа су бразилске државе са јединственим и шармантним карактеристикама. Минас Гераис се истиче на њено територијално проширење и богату историју, док је Бахиа позната по својој живој култури и прелепим плажама. Обје државе имају много тога да понуде посетиоцима и да су незадовољне дестинације за оне који желе знати више о разноликости Бразила.