Шта је емитиран орган

<Х1> Који је орган документа о идентитету?

<П> Лични документ је један од главних докумената који се користе за доказивање идентитета неке особе. Издаје га одређено тело, одговорно за обезбеђивање аутентичности и валидности документа.

<Х2> Ид Емиттинг орган

<п> У случају Општег регистра (РГ), тело које издаје може се разликовати у складу са бразилском државом. Свака држава има тело одговорног за издавање ИД-а, што може бити секретаријат јавне безбедности, државног секретара за правду и држављанство, цивилна полиција, између осталих.

<п> Важно је напоменути да се емитујући орган ИД-а може идентификовати у самом документу, обично близу фотографија појединца и личних података.

<Х2> Организовање органа возача

<п> Национална возачка дозвола (ЦНХ), позната и као возачка дозвола, издаје Државни одељак о саобраћају (ДеТРАН) сваке бразилске државе. Детран је тело одговорно за регулисање и надгледање саобраћаја, као и издавање ЦНХ за квалификоване управљачке програме.

<Х2> Тело које емитује пасоша

<п> Пасош је путну исправу коју је издала савезна полиција. Савезна полиција је тело одговорно за контролу уноса и изласка људи из земље, као и надгледање граница и издавање пасоша у бразилске грађане који желе да путују у иностранство.

<Х2> ЦПФ Емиттинг орган

<п> Регистрација појединаца (ЦПФ) издаје Федерални приход Бразила. ИРС је тело одговорно за управљање и надгледање савезних пореза, као и издавање ЦПФ-а у бразилске грађане.

<Х3> Закључак

<п> Укратко, сваки документ има одређени орган који емитује. Важно је бити свјестан ових информација како би се осигурала аутентичност и ваљаност идентификационих докумената.