Шта је значење Буде

<Х1> Значење Буде

<п> Буда је појам који се односи на наслов дат оснивачу будизма, Сиддхартха Гаутама. Име “Буда” значи “просветљени” или “будни”.

<Х2> Стилова Буда

<п> Сиддхартха Гаутама рођена је у 6. веку пре нове ере у региону која је сада део Непала. Био је принц, али у сведочењу људске патње, одлучио је да напусти свој луксузни живот у потрази за истином и значењем постојања.

Након година духовне претраге и медитације, Сиддхартха Гаутама је стигла до расвета под бодхијем стаблом, постајући тако Буда. Остатак свог живота провео је предавајући принципе будизма и помагало другима да постигну просветљење.

<Х3> Будине учења

<п> Буда је научио да је узрок људске патње причвршћен на жеље и материјалне ствари. Предложио је средњи пут који се састоји у избегавању крајности и тражења равнотеже у свим областима живота.

<п> Будана учења су заснована на четири племените истине и племените октни стаза. Ова учења имају за циљ да помогну људима да постигну ослобађање циклуса рођења и смрти, познати као Самсара и достижу државу Нирвану.

<стронг> Утицај Буде

<п> Будизам се проширио из Индије, где је Буда живео, у друге делове Азије и на крају за остатак света. Данас је будизам једна од главних религија на свету, са милионима следбеника.

<О ол>
<ЛИ> Буда је често заступљен у статуама и сликама, са специфичним карактеристикама, попут медитационог држања и геста додиривања земље.
<ЛИ> Будизам има различите традиције и школе, као што су Тхеравада будизам, Махаиана и Вајраиана.
<ЛИ> Будине учења су такође утицала на друга подручја, попут филозофије, психологије и медитационе праксе.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх>
<Хх> Значи


<тди>
<Тр>
<ТД> Нирвана
<ТД> стање ослобађања од патње и циклуса рођења и смрти.

<Тр>
<ТД> Самсара
<ТД> Циклус рођења, смрти и поновног рођења.

<Тр>
<ТД> Бодхи
<тд> осветљење или духовно буђење.


<а хреф = "хттпс: //ввв.будисмо.цом.бр"> Референце

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>