Шта је значење Педра

<Х1> Значење Петера

<п> Педро је мушко име грчког порекла значи “камен” или “роцк”. То је веома уобичајено име у многим земљама, укључујући Бразил.

<Х2> Порекло и историја имена Педра

<п> Име Петар потиче из грчке речи “Петрос”, што значи “камен”. У Библији је Петар био један од ученика Исуса Христа и сматрано је првим папом Католичке цркве.

<п> Поред тога, име Педро је такође повезан са снагом и стабилношћу, карактеристикама везаним за идеју чврсте стене.

<Х2> Популарност имена Педра

<п> Име Педро је прилично популаран у многим земљама, посебно у португалским земљама, као што су Португал и Бразил. У Бразилу је Педро једно од најчешћих имена и његови родитељи често бирају његову децу.

<п> Поред тога, име Педро се такође налази у другим културама и језицима, као што су енглески (Петер), шпански (Педро) и италијански (Пиетро).

<Х2> Раднице о имену Педро

<п> Неке уродности о имену Педро укључују:

<О ол>
<ЛИ> Име Педро се често користи у популарним изразима, као што су “Педро и Волф” и “Педро, Педреиро”.
<ЛИ> Постоји неколико познатих личности са именом Педро, као што су португалски писац Педро Цхагас Фреитас и бразилски певач Педро Сампаио.
<ЛИ> У Бразилу, дан Светог Петра прославља се 29. јуна, што је важан датум за католике.

<Х2> Варијанте имена Педра

<п> Неке варијанте имена Педро укључују:

<ул>
<ЛИ> Педринхо
<ЛИ> Педро Хенрикуе
<ЛИ> Педро Пауло
<ЛИ> Педро Мигуел

<Х2> Закључак

<п> Име Педро има значење везано за снагу и стабилност, прилично популар у неколико земаља. Поред тога, име Педро је повезано са важним историјским личностима, као што је апостол Педро. Ако размишљате да дате своје дете ово име, знате да ћете одабрати име са богатом и значајном причом.