Шта је множина пиринча

<Х1> Шта је пиринач множина?

<п> Када говоримо о множини, односи се на начин на који се реч представи када говоримо на више ствари. У случају именице “Рице”, шта би било ваше множине?

<п> пре него што одговорите на ово питање, важно је разумети још мало о речи “Рице”. Пиринач је много конзумирана храна у различитим културама широм света. Зрно је део базе хране многих људи, посебно у азијским земљама.

<п> Када се називамо више од једног зрна пиринча, можемо да користимо и једнински и множински облик. То је зато што је рижа супстанца која, када се кува, окупља, формира једну масу. Стога нема потребе да се множине користи да се односи на различите зрна риже.

Међутим, важно је напоменути да је у неким контекстима могуће користити множину речи “Рице”. На пример, када говоримо на различите врсте пиринча, као што су бели пиринча, смеђи пиринач, дивљи рижа, између осталих. У овом случају можемо да користимо облик множине “Рице” да назначи разноликост типова риже.

<п> Укратко, мноштво “пиринча” може бити и “пиринач” и “рижа”, у зависности од контекста у којем се реч користи. Међутим, чешће је користити облик у једнини, јер је рижа супстанца која је обавезујућа када је кувана.