Шта је најпопуларније јело у Бразилу

<Х1> Најпопуларније јело у Бразилу: Феијоада

<п> Бразилска кухиња је позната по својој разноликости и богатству укуса. Са аутохтоним, афричким и европским утицајима, земља има различита типична јела која одушевљавају непце становника и туриста.

<Х2> Феијоада: Бразилска традиција

<п> Када је у питању најпопуларније јело у Бразилу, Феијоада сигурно пада на памет. Сматра се симболом националне кухиње, ова укусна деликација цењена је у целој земљи.

<п> Феијоада је тањир португалског порекла које су афрички робови прилагодили афричким робовима током колонијалног периода. Традиционални рецепт је направљен са црним пасуљем, свињетином (попут кобасице, ребра, ледја и сланине) и бочна јела као што су рижа, кељ, мрвице и наранџа.

<п> Познато је да је ово јело потпуно и врло значајан оброк. Уобичајено је да се послужују у посебним приликама, као што су јунске странке, венчања и породична ручка са породицом.

<Х3> Како припремити савршену Феијоаду

<П> Припрема Феијоада захтева време и стрпљење јер је потребно полако кухати месо тако да су мекани и укусни. Поред тога, важно је да одаберете квалитетне састојке и следите рецепт у писму.

<О ол>
<ЛИ> У великој тави, ставите црни пасуљ и поклопите водом. Натопити најмање 12 сати.
<ли> Испустите воду са пасуља и вратите га у таву. Додајте довољно воде да покријете пасуљ и донесе средњу топлоту.
<ЛИ> Док је пасуљ кувара, припремите месо. У другој тави, кувајте кобасицу, ледја, ребро и сланину док мекани.
<ЛИ> Уклони месо из таве и одложите се. У истој тави, сауте лук, бели лук и паприка.
<ЛИ> Вратите месо у посуду и додајте куване пасуљ. Нека кува неколико минута.
<ЛИ> Служи Феијоада праћеном пиринчем, кељом, фарофом и наранџастом.

<п> Феијоада може бити праћена Каипиринха, типично бразилско пиће направљено са Цацхацом, лимуном и шећером. Ова комбинација је савршена за уживање у јединственом укусу овог јела.

<Х2> Закључак

<п> Феијоада је несумњиво најпопуларнија јела у Бразилу. Његова историја и традиција чине то правим представником бразилске кухиње. Ако то још нисте пробали, немојте пропустити прилику да пробате ово уживање у следећој посети земљи.