Шта је регистрација Јохн Леннона

<Х1> Шта је регистрација Јохна Леннона?

<п> Јохн Леннон, један од најновијих чланова Беатлеса, рођен је 9. октобра 1940. године у Ливерпоолу, Енглеска. Ваше потпуно регистрационо име је Јохн Винстон Оно Леннон.

<Х2> Детињство и омладина

<п> Јохн Леннон је одрастао у Ливерпоолу и имао је проблематично детињство, обележен одвајањем својих родитеља и губитка своје мајке, Јулиа Леннон, у саобраћајној несрећи када је имао само 17 година.

<Х2> Музичка каријера

<п> Јохн Леннон је постао светски познат као члан Беатлеса, једног од најутицајнијих бендова у историји музике. Поред Павла МцЦартнеија, Георге Харрисон и Ринго Старр, Леннон помогли су да обликују звук и културу 60-их.

<п> Након завршетка Беатлеса 1970. године Леннон је прогонио соло каријеру и објавио је признање албума попут “замислите” и “Двострука фантазија”. Његове песме су се бавиле теме попут мира, љубави и друштвене критике.

<Х2> Активизам и лични живот

<п> Поред своје музичке каријере, Јохн Леннон је такође био политички активисткиња и заговорник мира. Он и његова супруга, Иоко Оно, извели су неколико пацифистичких акција, попут познатог “кревета” 1969. године, где су провели недељу дана у кревету у хотелу да би протестирали у вијетнамским ратом.

Нажалост, живот Јохна Леннона трагично је прекинуо 8. децембра 1980. године, када је убијен испред свог стана у Њујорку поремећеног вентилатора.

<Х3> Легаци

<п> Име записа Јохна Леннона, Јохн Винстон Оно Леннон, само је део заоставштине које је оставила икона ове песме. Ваша музика и идеје и даље надахњују генерације фанова широм света.

<п> Јохн Леннон ће увек бити упамћен као један од највећих уметника и активиста свих времена.