Шта је светац од 18. јула

<Х1> Шта је светац од 18. јула?

<п> 18. јула, дан Ст. Цамило де Леллис се слави, светац католичке цркве познато као заштитници болесни и здравствени радници.

<Х2> Ко је био Сао Цамило де Леллис?

<п> Ст. Цамило де Леллис рођен је 25. маја 1550. године у граду Буццхианицо, Италија. Био је војник и касније је постао свештеник. Током свог живота, он се посветио бризи о болеснима и основао је редослед министара болесних, познатих као Цамилианс.

<п> Ст. Цамило де Леллис се сећа за његово саосећање и љубав према болеснима, посвећујући се да се брине о њима чак и у високим ситуацијама ризика. Сматра се примером доброчинства и услуге најпотребније.

<Х3> Како су прослављена ЦАМИЛО ДЕ ЛЕЛЛИС?

<п> 18. јула католичка верна прославља сећање на Ст. Цамило де Леллис. На данашњи дан, масе и молитве се одржавају у својој части, осим тренутка да се огледају на важности бриге о болесним и посвећености најпотребније.

<п> Поред тога, Ст. Цамило де Леллис често се позива на међусобне стране пацијената и здравствених радника, који траже своју заштиту и помоћ у својим активностима.

<Х2> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/С%Ц3%А3о_Цамило_де_Л%Ц3%А9ллис "Таргет =" _бланк "> Википедиа – Ст. Цамило де Леллис
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.ацидигитал.цом/сантос/санто.пхп? н = 227 "таргет =" _бланк "> Дигитални АЦИ – Ст. Цамило де Леллис

<п> Надам се да је овај чланак разјаснио ваше сумње у светицу од 18. јула, Ст. Цамило де Леллис. Ако имате више питања или желите да знате више о другим свецима, слободно истражите нашу страницу.