Шта је симбол роцка

<Х1> Шта је симбол роцка?

<п> Роцк је музички жанр који се појавио 1950-их и постало је популарно широм света. Поред музике, роцк је такође познат по својој карактеристичној естетици и симболима. Један од најпознатијих симбола роцка је похотна рука, такође позната и као “Ђавољи рогови” или “Роцк Он”.

<п> <стронг> Хорни ручна рука је направљена са мало прста и продуженог кажипрста, док су остали прсти савијени. Овај гест је постао симбол стене и често их користи навијачи и уметници жанра да представљају став, побуну и страст према музици.

<п> Поред похотне руке, други симболи су такође повезани са стијеном, као што је електрична гитара, логотип Роллинг Стонес бенд лого (језик и уста), АЦ / ДЦ Банд лого (радијус), између осталих.>

<Х2> Утицај стијене на култури

<П> Роцк није ограничен само на музику, али такође има велики утицај на културу уопште. Лифестиле Роцк’н’Ролл-а, са својим бунтовним и пресгресивним ставом, инспирисало је неколико генерација и огледа се у моди, понашању, па чак и начин на који се људи изражавају.

<п> <спан> Роцк је такође познат по текстовима који се баве темама као што су љубав, слобода, политика и побуна. Многи бендови и уметници жанра постали су иконе и референце за милионе људи широм света.

<Х3> Еволуција стијене током година

<П> Роцк је током година прожимало неколико трансформација, што је створило различите подгене и музичке стилове. Од класичне стијене до прогресивне стијене, пунк роцк, грунге, алтернативно и индие роцк, жанр је измислио и прилагођен културним и друштвеним променама.

<О ол>
<ЛИ> Класична стена, заступљене бендовима као што су Беатлеси, котрљајући камење и водили Зеппелин, обележили су појаву жанра и утицали на будуће генерације.
<ЛИ> Пунк Роцк, са бендовима попут Рамонеса и сексуалних пиштоља, донели су агресивнији и такмичарски став.
<ЛИ> Грунге, са бендовима као што су Нирвана и Пеарл Јам, појавили се деведесетих и донели теже звучно и меланхолично писмо.
<ЛИ> Алтернатива и индие роцк, заступљена бендовима као што су Арктички мајмуни и потези, донели су експерименталнији и независнији приступ.

<Х2> Важност стене у историји музике

<п> Роцк се сматра једним од најважнијих жанрова у историји музике. Његов утицај може се видети у многим другим музичким стиловима, као што су поп, метал, па чак и хип-хоп. Роцк је такође био одговоран за прекршаје и успостављање нових стандарда у музичкој индустрији.

<п> Током година, Роцк је произвео сјајне уметнике и бендове који су постали истински икони, као што су Елвис Преслеи, Јими Хендрик, краљица, Пинк Флоид, међу многим другима. Њихове песме и наступи имају означено време и и даље се чују и диве се до данас.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<х> Извођач
<Хх> Банд
<Хх> Стил


<тди>
<Тр>
<ТД> Елвис Преслеи
<ТД> –
<ТД> Роцк анд Ролл

<Тр>
<ТД> Јими Хендрик
<ТД> Јими Хендрик Екпериенце
<ТД> Псицхеделиц Роцк

<Тр>
<ТД> Куеен
<ТД> –
<ТД> Роцк

<Тр>
<ТД> Пинк Флоид
<ТД> –
<ТД> Прогрессиве Роцк


<п> <а хреф = "хттпс: //ввв.екампле.цом "> Кликните овде да сазнате више о историји роцка и њених главних уметника.

<Референце:
<О ол>
<ли> хттпс: //ввв.екампле.цом/роцк-хистори
<ли> хттпс: //ввв.екампле.цом/роцк-симболс

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/екампле" ширине = "560" висина = "315" Фререборбидер = "0" Дозволи за дозволу>