Шта је ЦНПЈ

<Х1> Шта је ЦНПЈ?

<п> ЦНПЈ или Национални регистар правних лица је идентификациони број који се користи за регистрацију компанија и других организација у Бразилу. ИРС је издао и служи за идентификацију и контролу економских активности компанија.

<Х2> Како функционира ЦНПЈ?

<п> ЦНПЈ се састоји од 14 цифара, а првих осам представља идентификацију компаније, следећа четири указују на јединицу акције компаније и последње две верификације цифара.

<п> Да бисте добили ЦНПЈ, потребно је да се компанија региструје у ИРС-у, пружајући информације као што су корпоративно име, фантастично име, адреса, економска активност, између осталих података. Након регистрације, ИРС издаје ЦНПЈ, који постаје званични идентификациони број компаније.

<Х3> Шта је ЦНПЈ?

<п> ЦНПЈ се користи у различите сврхе, као што су:

<О ол>
<ЛИ> Отварање банковних рачуна;
<ЛИ> издавање фактура;
<ЛИ> Комерцијалне трансакције;
<ЛИ> Учешће у понудама;
<ЛИ> Запошљавање запослених;
<ЛИ> између осталих активности везаних за компанију.

<Х2> Како се обратите ЦНПЈ?

<п> Можете да се консултујете са ЦНПЈ компанијом БЕСПЛАТНО путем веб локације ИРС-а. Само идите на страницу упита, унесите ЦНПЈ број и попуните чек код. Након консултација, могуће је добити информације као што су ситуација у регистрацији компаније, адреса, економска активност, између осталих података.

<Х2> Закључак

<п> ЦНПЈ је основни идентификациони број компанија и других организација у Бразилу. Служи за контролу и праћење економских активности компанија, као и коришћења у разним пословним трансакцијама. Важно је да ЦНПЈ ажурира и редовно се посаветује са информацијама о регистрацији компаније како би избегли будуће проблеме.