Шта је ЦРВ возило

<Х1> Шта је ЦРВ возила?

<п> Када је у питању ЦРВ возила, односи се на потврду о регистрацији возила. Овај документ издаје Државни саобраћајни одељење (ДеТРан) и обавезно је за све власнике моторних возила.

<Х2> Шта је потврда о регистрацији возила?

<п> Потврда о регистрацији возила или ЦРВ, да ли је документ који доказује власништво возила. Садржи све потребне информације о возилу, као што су бренд, модел, година производње, плоча, између осталог.

<п> Поред тога, ЦРВ се такође користи за прављење трансфера имовине у продаји, било по продаји, донацији или наслеђивању. Важно је напоменути да се ЦРВ мора увек ажурирати и поседује власника возила.

<Х3> Како набавити ЦРВ?

<П> Да бисте добили потврду о регистрацији возила, морате да следите неколико корака. Прво, потребно је да региструјете возило са Детраном своје државе. Овај запис се врши у тренутку куповине возила, било да је ново или користи.

<п> Након регистрације, ДеТРан ће издати ЦРВ, који ће бити достављен власнику возила. Важно је да овај документ чува на сигурном месту, јер ће бити потребно у различитим ситуацијама, као што је пренос имовине, финансирање возила, између осталог.

<стронг> Документи потребни за добијање ЦРВ-а:

<О ол>
<ЛИ> Документ за идентификацију власника;
<ЛИ> Доказ о пребивалишту;
<ЛИ> ЦПФ;
<ЛИ> Документ за куповину и продају возила;
<ЛИ> Извештај о анкетирању возила;
<ЛИ> Доказ о уплати накнада Детрана.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Обавезна документа
<Хх> Опис


<тди>
<Тр>
<ТД> ИД власника
<ТД> РГ или ЦНХ

<Тр>
<ТД> Доказ о пребивалишту
<ТД> Струја, вода, телефон итд.

<Тр>
<ТД> ЦПФ
<ТД> Регистрација појединаца

<Тр>
<ТД> Куповина и продаја возила
<ТД> Потврда куповине и распродаја

<Тр>
<ТД> Извештај о инспекцији возила
<ТД> Извршено од ДеТРАН

<Тр>
<ТД> Доказ о плаћању детрана накнада
<ТД> Слип за плаћање


<п> Прикупљањем свих потребних докумената, власник возила мора да присуствује Дезад да уђе у ЦРВ процес. Важно је да следите све смернице Агенције за саобраћај и плаћате тражене накнаде.

<а хреф = "хттпс: //ввв.детран.гов.бр Дон..БР Кликните овде да приступите веб локацији Детран и добијете више информација о томе како да добијете ЦРВ из вашег возила.

<РЕФ> Извор: Детран