Јацк о цртеж уметности

<Х1> Јацк О Фетерн: Прича иза цртежа

<п> Када помислимо на Ноћ вештица, једна од првих слика која пада на памет је Јацк О фењер, тај дизајн бундеве са застрашујућим лицем. Али да ли знате шта је прича иза овог популарног симбола?

<Х2> Порекло Јацка о фењер

<п> Јацк’с Стори Фетерн датира да се врати у стару ирску легенду. Према причи, човек по имену Јацк, познат по његовом лукању и паметну, успео је да завара ђаво у више наврата. Међутим, када је Јацк умро, није га прихватио ни на небу ни у паклу.

Очајно, Јацк је питао од ђавола последње корист: комад угља да осветли свој пут у тами. Ђаво је одговорио на Јацков захтев и дао му угљен. Јацк је угашен угаљ у шупљи Турник и користио га као батеријску лампу да би се осветлио у вечном ноћу.

<П> Од тада, људи су започели застрашујуће лица у Турнпу, а касније у бундеви да се сетим Јацка приче и одбацују зле духове током Ноћи вештица.

<Х3> Јацк’с Традиција фењерна

<п> Традиција окупљања бундеве за Ноћ вештица проширила се у Сједињене Државе у деветнаестом веку, када су иришки имигранти довели до праксе са њима. Тамо су открили да су бундеве лакше склеп од репа, а на тај начин, прикључак на бундеве Лантер постао је најпопуларнији симбол Ноћи вештица.

<п> Данас људи широм света и даље склињу бундеве за Ноћ вештица, стварајући истински застрашујући уметничко дело. Поред тога, Јацк О Лантерн је постао и икона украса Ноћ вештица, постављена на прозоре и балконе за примање посетилаца.

<стронг> Цуриоритекти о Јацк О фењерни:

<О ол>
<ЛИ> Највећа прикључак, већ исклесани фењер тежио је више од 1 тона;
<ЛИ> Светска евиденција за Јацков највећи приказ је преко 30 000 бундева;
<ЛИ> Јацк О Лантерн је првобитно урађен са Турпип, али бундеве су постале популарније у Сједињеним Државама;
<ЛИ> Постоје конкуренције скулптуре Јацк о ланструк-у, где учесници показују своје уметничке вештине;
<ЛИ> Јацк Лантерн је један од најпознатијих симбола Халловеен-а.

<п> Дакле, следећи пут када видите застрашујуће фењерне, сећате се приче иза овог популарног дизајна. А ако желите да се прилагодите Ноћи вештица, како би било да се скулптујете сопствену бундеву и осветљавате свој пут на вештицама?

<а хреф = дува