Јефтине смеше за свакодневно

<Х1> Јефтине смеше за свакодневни живот

<п> Када је у питању кување свакодневног живота, често тражимо практичне и економске опције. Уосталом, нико не жели да проведе пуно времена или новца на припреми дневних оброка. Стога је важно знати неке јефтине смеше које могу олакшати наш свакодневни живот у кухињи.

<Х2> Зачињене смеше

<п> Један од најједноставнијих начина да се уштедите на кухињи је припрема сопствених зачинских смеша. Поред тога што је јефтинији од спремних зачина, могу се прилагодити и вашем укусу.

<п> Испробајте мешавину зачина са прахом од белог лука, лук у праху, паприка, оригано, соли и биберу. Ова комбинација се може користити у разним јелима, као што су месо, поврће и супе.

<Х2> Смешене брашна

<п> Друга економска опција је да припреми смеше брашна за припрему хлеба, колаче и тјестенине уопште. Основна смеша се може направити са пшеничним брашном, кукурузом и прахом за пециво.

<п> Ова смеша се може користити као основа за различите рецепте, додајући само течне састојке и друге жељене укусе као што су чоколадни прах, воће или нарибни сир.

<Х2> Смешеве зрна

<п> Зрна су одлична опција за здраво и економско једење. Можете припремити смеше сувих зрна као што су пиринач, пасуљ, леће и сланутак и чувајте их у херметичким теглама.

<п> Ове смеше се могу користити као основа за различите рецепте, као што су салате, супе и суђе. Поред тога, зрна су богата хранљивим материјама и влакнима, што доприноси уравнотеженој исхрани.

<Х2> Спице мешавине

<п> Зачини су састојци који могу пружити посебан додир посуђа без провођења превише. Можете припремити смеше зачина као што су Цурри, Гам Масала и Бахиан зачињење и користите их у припреми меса, поврћа и умака.

<п> Ове смеше могу се направити са састојцима које већ имате код куће, као што су кумин, коријандер, цимет, кандидат и црни бибер. Само их помешајте у уравнотежене пропорције и чувајте у херметичким лонцима.

<Х3> Закључак

<П> Припрема јефтиних мешавина за свакодневни живот може бити сјајан начин да уштедите време и новац у кухињи. Поред тога, имаћете више контроле над састојцима који се користе у својим рецептима, чинећи их здравијим и укуснијим.

<п> Покушајте да направите своје смеше зачина, брашна, зрна и зачина и сазнајте како можете припремити укусне оброке без провођења много. Уз мало креативности и планирања, свакодневни живот можете претворити у кухињу.