Јосхуа прелази Јордан

<Х1> Јосхуа Цросс Јордан

<п> Књига Јосхуа у Старом завету Библије говори о израелском лидеру Јошуу и његовом руководству у освајању обећане земље. Један од најупечатљивијих тренутака овог путовања је када Јосхуа пређе ријеку Јордан са људима Израела.

<Х2> Прелазак Јордана

Након Мосеса смрти, Бог је изабрао Јосхуа да води Израелце у освајању Канаана. Јордан је била препрека која је требало да се превазиђе тако да људи могу да уђу у обећану земљу.

Према библијском рачуну, када су свештеници који су носили Ковчега, симбол Божјег присуства, додирнули воде Јордана, отворили су се, омогућавајући људима да пређу у суву земљу.

<Х3> Симболично значај

<п> Прелаз Јордана је имао веома важно симболично значење за Израелце. Представљало је пролазак пустиње, где су људи живели 40 година, обећаном земљишту, место обиља и благослова.

<п> Поред тога, прелаз Јордана је такође био тренутак обнове споразума између Бога и народа Израела. То је био подсетник да је Бог био с њима и водило их на њиховом путовању освајања.

<О ол>
<ЛИ> Свештеници који носе ковчег споразума
<ЛИ> Отварање вода Јордао
<ЛИ> Прелазак народа Израела

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Ликови
<Хх> Лоцал
<Хх> Акција


<тди>
<Тр>
<ТД> Јосуе
<ТД> Рио Јордао
<ТД> Крст са људима Израела

<Тр>
<ТД> Приестс
<ТД> Рио Јордао
<ТД> Додирните воде уз ковчег споразума


<п> Ова прича је пример вере и поверења у Бога. Јосхуа и људи Израела поуздани су Божјем обећању и уследили на њихова упутства, чак и у лице наизглед непремостиве препреке.

<а хреф = дува <ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" Фреребордер = "0" Дозволи = "Акцелерометар; аутоматска опрема; цлипбоард-врита; / ифраме>

<п> Гледајте видео да бисте сазнали више о прелазу Јордан.