Љубав ме је волела стих

<Х1> Љубав ме волела: Библијски стих и размишљање

<п> Љубав је моћан осећај који се креће свет и присутан је у различитим областима нашег живота. У Библији налазимо много стихова који говоре о Божјој љубави и како нас безусловно воли. Један од ових стихова налази се у 1 Јована 4:10:

<Х2> “У ово је љубав, не када смо волели Бога, али у коме нас је волео и послао је сина за усмјеравање за наше грехе.”

<п> Овај стих нам показује да је Божја љубав толико велика да је послао свог сина Исуса Христа да умре за нас, да бисмо нам могли опростити и имати вечни живот поред његове стране. То је љубав која надилази оно што можемо да разумемо и заслужујемо.

Када размишљамо о Божјој љубави, суочени смо са сопственом грешном и ограниченом природом. Не заслужујемо ову љубав, али чак и тако, Бог нас безусловно воли. Он нас воли чак и кад не успемо, чак и када то не заслужујемо, чак и када се одселимо од њега.

<п> Ова љубав нас доноси нада, удобност и сигурност. Знајући да нас Бог воли даје снагу да се суочимо са изазовима живота и помаже нам да пронађемо сврху и смисао усред потешкоћа.

<п> Поред тога, Божја љубав нас учи да волимо друге. Исус нас је научио да се морамо вољети као што нас је волео. Ова љубав није себична, али је алтруистична и тражи добро другога. То је љубав која је донирана, опраштајући, добродошли и трансформисати животе.

<п> Стога, када наиђемо на стих “у то је љубав, не када смо волели Бога, али у којем нас је волео,” Позвани смо да размислимо о Божјој љубави у нашем животу. Позвани смо да препознамо величину ове љубави и да му одговоримо са захвалношћу, послушом и љубављу према комшији.

<п> Божја љубав је поклон који је доступан свима. Само отворите срце и примите ову љубав која трансформише животе и доноси наду. Можемо ли да живимо сваки дан подсећајући на љубав која нас је прво волела и омогућила овој љубави да се превазиђе у нашем животу и достигнемо их око нас.