Која је сврха црне савјести

<Х1> Циљ црне савјести: промовисати једнакост и уважавање афричке културе спуштања

<п> Црна савјест је важан датум у бразилском календару, прослављен 20. новембра. Његов главни циљ је промовисање размишљања о важности културе афричког порекла и борбе против расизма и расне дискриминације.

<Х2> Важност црне свести

<п> Црна свест се појавила као начин слања Зумби Дос Палмареас, лидера Куиломбо Дос Палмарес и симбол црног отпора у Бразилу. Зумби је убијен 20. новембра 1695. године, а овај датум је изабран да обележи борбу против ропства и потраге за расној равноправности.

<п> Овај датум је прилика да се одражава на историју и културу афричког порекла, уношење доприноса црнаца на формирање земље. Поред тога, време је да се расправља и бори се против структурног расизма присутног у друштву.

<Х3> Борба против расизма и расне дискриминације

<п> Црна свест је важно средство за борбу против расизма и расне дискриминације. Оно настоји да промовише једнака права и могућности за све, без обзира на боју коже.

<П> Од суштинског је значаја да разуме да расизам није само индивидуални проблем, већ структурално питање које утиче на животе милиона људи. Црна савјест нас позива да размишљамо о нашим ставовима и радњи, желећи да деконструишем стереотипе и предрасуде укоријењене у друштву.

<стронг> Уважавање афричке културе спуштања

<п> Црна свест такође има за циљ да цени културу афричког порекла, препознајући свој значај и утицај на формирање бразилског идентитета. Музика, плес, религија, кување и остале афро-бразилске културне манифестације су богати и треба их вредновати и сачувати.

<п> Важно је нагласити да уважавање афричке културе спуштања није само око новембра. То мора да је стална пракса, присутна у свим сферама друштва, од образовања на тржиште рада.

<О ол>
<ЛИ> Борба против расизма и расне дискриминације
<ЛИ> Уважавање афричке културе порекла

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Црни циљеви свести


<тди>
<Тр>
<ТД> БОТО ЗА РАСИСМ И РАСКА ДИСКРИМИНАЦИЈА

<Тр>
<ТД> Вредност афричке културе спуштања


<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>