Која је сврха закона

<Х1> Сврха закона: Да гарантују правду и друштвени поредак

<п> Закон је основно подручје за организацију и функционисање друштва. Његов главни циљ је гарантовање правде и социјалног поретка, успостављање норми и правила који управљају односима између појединаца и институција.

<Х2> Важност закона

<п> Закон игра пресудну улогу у друштву, јер настоји да уравнотежи појединачне и колективне интересе, промовисање хармоније и мирног суживота међу људима. Поред тога, закон такође има за циљ да заштити индивидуална права и слободе, гарантујући једнакост све пред законом.

<Х3> Темељни принципи закона

<п> Правка постоје неки основни принципи који воде своју пријаву и интерпретацију. Међу њима, истичу се:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Принцип законитости: Нико се не може тражити или престати радити нешто осим законских закона;
<ЛИ> <стронг> Принцип једнакости: су једнаки пред законом, без разлике било које природе;
<ЛИ> <стронг> Принцип непристрасности: Закон мора бити примењено непристрасно, без услуга или дискриминације;
<ЛИ> <стронг> Принцип правне сигурности: Правна правила морају бити јасна и предвидљива, осигуравајући стабилност друштвених односа;
<ЛИ> <стронг> Принцип пропорционалности: мере које је усвојено законом морају бити пропорционални у сврху постизања.

<Х2> Закон и друштво

<п> Закон је присутан у свим сферама друштва, којим се регулишу из породичних односа са трговинским и међународним односима. Он је одговоран за успостављање права и дужности, рјешавање сукоба и гарантовање социјалног мира.

<п> Поред тога, закон је такође важно средство за заштиту најугроженије, попут деце, старије особе и људи у социјално угроженим ситуацијама. Он настоји да гарантује достојанствено и основно право свих појединаца.

<Х2> Закључак

<п> Сврха закона је да се осигура правда и социјални поредак, промовисање мирног и уравнотеженог суживота међу припадницима друштва. Кроз нормама и принципима, закон жели да гарантује једнакост, правну сигурност и заштиту основних права свих појединаца.