Шта је прошло

<Х1> Прошлост “Иди”

<п> Када научимо нови језик, једна од првих ствари које учимо је глаголи. И један од најосновнијих и најосновнијих глагола на било којем језику је глагол “иди”. На енглеском језику, овај глагол је “иди”. Али знате ли како се формира прошлост овог глагола? Хајде да сазнамо!

<Х2> Једноставна прошлост “ГО”

<п> Једноставна прошлост глагола “Иди” на енглеском је “отишла”. На пример:

<п> <стронг> Пресент: Идем у школу сваки дан. (Идем у школу сваки дан.)
<п> <стронг> прошлост: Јуче сам отишао у парк. (Јуче сам отишао у парк.)

<П> Као што можемо да видимо у горе наведеним примерима, глагол “иди” у садашњости користи се за изражавање радње негде. У прошлости користимо глагол “отишао”.

<Х3> Остали облици прошлости “Го”

<п> Поред једноставне прошлости “отишао је”, глагол “иди” такође може бити коњугиран у друге облике прошлости, као што су континуирана прошлост и савршена прошлост. Погледајмо неке примере:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Континуирана прошлост: Ишао сам у продавницу када је почела да пада киша. (Ишао сам у продавницу када је почело да пада киша.)
<ЛИ> <стронг> Савршена прошлост: Отишла је у кретање пре него што сам стигао. (Отишла је у биоскопе пре него што сам стигао.)

<п> Ови облици прошлости користе се за изражавање радњи које су се догодиле у одређено време у прошлости или који су већ завршили пре друге акције.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Вербално време
<х> Прошли образац


<тди>
<Тр>
<ТД> Једноставна прошлост
<ТД> Ишао је

<Тр>
<ТД> Континуирана прошлост
<тд> је било / ишао је

<Тр>
<ТД> Савршена прошлост
<ТД> је отишао


<п> Табела изнад резимира различите облике прошлости глагола “Иди” на енглеском језику.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/дкв4в9вгкцк" ширина = "560" висина = "315" Фререборбадер = "0" Дозволи за дозволу>