Шта је хладнија планета

<Х1> Која је најхладнија планета у соларном систему?

<П> Јесте ли се икад запитали шта је најхладнија планета у нашем соларном систему? У овом блогу ћемо истражити ову радозналост и сазнати шта је ова хладна планета.

<Х2> Планет Нептун

<п> Најхладнија планета Сунчевог система је Нептун. Смештен у просечној удаљености од 4,5 милијарди километара од сунца, Нептун је осма планета са сунца и највеће величине.

<П> Са просечном температуром од -214 ° Ц, Нептун је џиновски гигант састављен углавном од водоника и хелијума. Његова атмосфера састоји се од гасова попут метана, што доприноси његовом карактеристичном плавом тону.

<Х3> Нептуне карактеристике

<п> Поред тога што је најхладнија планета у Сунчевом систему, Нептун такође има и друге занимљиве особине. Има изузетно јаке ветрове, са брзинама које могу достићи преко 2.000 км / х.

<п> Нептун такође има систем прстенова, иако су мање видљиви од Сатурнових прстенова. Поред тога, планета има 14 познатих месеци, највеће се зове Тритон.

<Снажна> Раднице о Нептуну:

<О ол>
<ЛИ> Нептун је 1846. године откривен француски астроном урбаин Ле Верриер.
<ЛИ> Један дан у Нептуну траје око 16 сати.
<ЛИ> Нептун је ово име примио у част римског Бога мора.

<п> Укратко, Нептун је најхладнија планета у Сунчевом систему, са просечном температуром од -214 ° Ц. Поред тога, има јединствене карактеристике као што су јаки ветрови, прстенови и месеци. Ако сте фасцинирани простором, Нептун је планета која вреди истражити!

<а хреф = "хттпс: //ввв.наса.гов/планетс/нептуне/овервиев/индек.хтмл "> Извор