Шта је најпознатије бразилско јело

<Х1> Најпознатије јело бразилско јело: Феијоада

<п> Бразилска кухиња је позната по својој разноликости и јединственим укусима. Међу толико укусним опцијама, јело се истиче као најпознатији у земљи: Феијоада.

<Х2> Шта је Феијоада?

<п> Феијоада је типично јело бразилске кухиње, посебно популарно на југоисточним и североисточним регионима земље. То је комбинација куваног црног пасуља са разним врстама свињетине, као што су кобасица, ребра, лон и сланина.

<Х2> Како је Феијоада урађена?

<п> Феијоада се припрема кување црног пасуља свињским месом у великој тави. Поред меса, зачине као што су лук, бели лук, залив и паприка. Јело се полако кува неколико сати, што резултира густим и укусним јухама.

<Х3> Феијоада састојци:

<О ол>
<ЛИ> Црни пасуљ
<ЛИ> Кобасица
<ли> Свињска ребра
<ли> Свињски ЛОИН
<ли> сланина
<ЛИ> Лук
<ЛИ> Гарлић
<ЛИ> Лоуро
<ЛИ> Пимента

<Х3> Припрема:

<О ол>
<ЛИ> У великој тави, кувајте црни пасуљ док не мекан.
<ЛИ> у другој тави, пржите месо свињског меса док не златне.
<ЛИ> Додај лук, бели лук, лест залива и бибер на месо и сауте неколико минута.
<ЛИ> Пребаците месо да се посуде са куваним пасуљем и кухајте преко ниске топлоте најмање два сата.
<ЛИ> Служи Феијоади у пратњи белих пиринча, рушени карфиол, наранџасти и фарофа.

<стронг> Радиозне знање о Феијоади:

<п> Феијоада је јело које потиче из португалске кухиње, али су га афрички робови прилагодили у Бразилу. Користили су мање племените делове свињетине, као што су стопала, уши и реп, да припреме плочу. Временом, Феијоада је постала делиција која је ценила сва друштвена класа.

<п> Феијоада се традиционално послужује у среду и суботу у многим бразилским ресторанима. Савршено је јело за окупљање породице и пријатеља у опуштеном ручку или вечеру.

<п> Поред тога што је укусно, Феијоада је такође прилично хранљива. Црни пасуљ је богат б -цомплек протеином, влакнима и витаминима. Свињски месо пружају важне протеине и минерале за тело.

<п> Ако нисте пробали Феијоаду, не губите време! То је јело које представља бразилску културу и гастрономију на јединствен начин.

<а хреф = дува