Које је време испоруке ЕЦД и ЕЦФ 2023

<Х1> Шта је време испоруке ЕЦД и ЕЦФ 2023?

<п> ЕЦД (дигитално рачуноводствено књиговодство) и ЕЦФ (фискално рачуноводствено књиговодство) су помоћне обавезе које морају испоручити бразилске компаније. ЕЦД има за циљ да преноси пореске власти рачуноводствене информације о компанијама дигитално, док ЕЦФ има за циљ да преноси пореске и рачуноводствене информације.

<п> Вријеме испоруке ЕЦД-а и ЕЦФ-а за 2008. годину још увек није званично открио одговорне агенције, као што су федерални приход Бразила. Међутим, важно је бити свјестан датума утврђених претходних година, јер обично слиједе стандард.

<Х2> ЕЦД ВРИЈЕМЕ ДОСТАВЕ ​​

<п> У 2022. години, на пример, време испоруке ЕЦД-а до последњег радног дана јула. Стога је могуће да је период испоруке ЕЦД-а за 2023. годину сличан, али потребно је сачекати службено обелодањивање.

<Х2> Време испоруке ЕЦФ

<п> ЕЦФ је у 2022. години имала време испоруке до последњег радног дана септембра. Попут ЕЦД-а, вероватно ће време испоруке ЕЦФ-а за 2023. годину следити сличан стандард, али је важно сачекати службено обелодањивање.

<п> Од суштинског је значаја да су компаније свесне ДЕЦХ-а и ЕЦФ испоруке, јер непоколебљива страна са помоћним обавезама може довести до новчаних казни и казни.

<П> За више информација о ЕЦД-у и ЕЦФ-у препоручује се да се консултује са веб страницом савезног прихода Бразила и тражи смернице од рачуновође или специјалиста на рачуноводственом подручју.