Која је сврха Јеванђеља луке

<Х1> Сврха еванђеља Луке

<п> Јеванђеље Луке је једна од четири еванђеља која су присутна на Новом завету Библије. Написао доктор Луцас, он има своју главну сврху представљајући детаљан приказ живота, Министарства, смрти и васкрсења Исуса Христа.

<Х2> Историјски контекст

<п> Луцас је био пратилац Павла, апостола и написао је његово еванђеље око 60-70 огласа. Написао је грчку публику, желећи да представи Исуса као спаситеља свих народа, а не само Јевреје. / П>

<Х2> Карактеристике Еванђеља Луке

<п> Јеванђеље Луке има неке различите карактеристике других еванђеља. Један је нагласак на Исусово саосећање маргинализованом и искљученом из друштва, као што су сиромашни, болесни и грешници.

<п> Поред тога, Лука такође наглашава важност молитве и Светога Духа у животу Исусових следбеника. Он наглашава потребу за покајањем и опроштењем и показује Исуса као испуњење Старог завета пророчанстава.

<Х2> Главне теме

<п> Јеванђеље Луке бави се неколико важних тема. Један од њих је спасење које је Исус нудио свима који верују у њега. Луцас такође наглашава важност вере, послушности и љубави према комшији.

<п> Још једна тема присутна у Еванђељу важност социјалне правде и забринутости за најпотребније. Луцас бележи неколико приспособности Исуса који предају о великодушности, саосећање и важности бриге о другима.

<Х2> Практичне апликације

<п> Јеванђеље Луке нуди разне лекције и учења која се могу применити на наше свакодневне животе. Изазива нас да волимо и водимо рачуна о другима, посебно онима који су рањиви.

<п> Такође нас охрабрује да тражимо Бога у молитви, верујемо у снагу Светога Духа и живети живот вере и послушности. Јеванђеље Луке подсећа нас да је Исус дошао да спаси све и да морамо да делимо ову поруку наде са свијетом.

<Х3> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.библиаонлине.цом.бр/нви/ЛЦ "> Онлине Библија – Еванђеље луцаса
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.готкуестионс.орг/портУгуес/евангелхо-де-луцас.

<П> Надам се да је овај блог помогао да разјасни сврху Јеванђеља Лукеа. Ако имате још питања, оставите га у коментарима!