Учитељ може да узме ученички мобител

<Х1> Учитељ може да узме ученички мобител?

<п> Ово је веома уобичајено питање међу ученицима и родитељима забринутим због прекомерне употребе мобилних телефона током часова. У овом блогу ћемо истражити ово питање и разговарати да ли учитељи имају право да одузимају мобилне телефоне ученика.

<Х2> Учитељска власт

<п> пре него што се посебно позабавимо употребом мобилних телефона у учионици, важно је разумети ауторитет наставника. Према бразилском закону, наставник има моћ одржавања налога и дисциплине у учионици, осигуравајући погодно окружење за учење.

<п> То значи да наставник има право да успостави правила и ограничења за своје ученике, чији је циљ глатко трчање часова. Ова правила могу да укључују забрану употребе мобилних телефона током школских активности.

<Х2> Употреба мобилних телефона у учионици

<п> Употреба мобилних телефона у учионици може бити веома штетна за процес учења у учењу. Поред одвраћајућих студената, мобилни телефони се могу користити за приступ друштвеним мрежама, игарама и другим садржајем који нису повезани са предметном темом.

Из тог разлога, многе школе и наставници одлуче да забрани употребу мобилних телефона током часова. Ова мера има за циљ да обезбеди концентрацију ученика и промовише продуктивније окружење учења.

<Х2> Конфискација мобилног телефона

<п> Када студент не поштује правила коју је успоставио наставник и користи мобилни телефон током наставе, наставник може предузети кораке да би се осигурала дисциплина. Једна од ових мера је заплењење телефона.

Међутим, важно је напоменути да би конфискација телефона требало да буде извршена поштено и разумно. Наставник не може једноставно да узме студентски мобител без разлога или не пратећи поступке које је утврдила школа.

<п> Поред тога, наставник треба да буде опрезан да безбедно чува телефон и врати га студентима на крају класе или школског дана. Конфискација телефона не сме се користити као облик казне, већ као образовна мера.

<Х3> Закључак

<п> Укратко, наставници имају право да забрани употребу мобилних телефона у учионици и, у случајевима непоштовања правила, могу да одузимају уређај. Међутим, важно је да се конфискација учини поштено и разумно, увек има за циљ благостање и учење ученика.

<п> Основно је да школе, наставници, студенти и родитељи имају отворен дијалог о употреби мобилних телефона у учионици, желећи да пронађу равнотежу између одговорне употребе технологије и окружења за учење.