Који је светац од 30. јула

<Х1> Шта је светац од 30. јула?

<п> 30. јула прославили смо сећање на Светог Игнације Лоиоле, оснивача Исусовог предузећа, такође познат као језуит. Свети Игнатиус рођен је 1491. године у Шпанији и посветио је живот широкој хришћанској вери и образовању.

<Х2> Живот Светог Игнације Лоиоле

<п> Ст. Игнација је рођен у племенитој и војној породици, а рано је показало интересовање за војни живот. Међутим, након што је повређен у борби, подвргнут је дубокој духовној конверзији. Током опоравка, Свети Игнатиус је прочитао верске књиге и одлучио да свој живот посвети Богу.

Након претворбе, Ст. Игнатиус је проучавао теологију и филозофију, а 1534. основао је Исусову компанију заједно са групом пратилаца. Религијски поредак је имао као главну објективну евангелизацију и образовање и брзо се проширио широм света.

<Х3> Духовност Светог Игнације

<п> Свети Игнатиус је познат по својој дубокој духовности и за развој духовних вежби, метода молитве и медитације која још увек користи језуит и многи верни широм света. Духовне вежбе су начин да се приближавају Богу и разрешени божанску вољу.

<п> Свети Игнатиус је такође познат по његовој посвећености Светом срцу Исусовог и његове послушности католичкој цркви. Умро је 31. јула 1556. године и био је канонизован 1622. године папа Грегори КСВ.

<О ол>
<ЛИ> Свети Игнатиус из Лоиоле
<ЛИ> Сао Францисцо Ксавиер
<ЛИ> Санта Тереса Бенедита да Цруз
<ЛИ> Сао Педро Црисолог
<ЛИ> Санта Мариа Мадалена

<п> Поред Светог Игнације Лоиоле, други свеци се славе 30. јула, као што су Ст. Францис Ксавиер, Санта Тереса Бенедита да Цруз, Ст. Петер Цриролог и Санта Мариа Мадалена.

<П> Можемо ли да се инспиришемо у животу и учењима Светог Игнације Лоиоле, увек тражећи Божју вољу у свом животу и ради на евангелизацији и образовању.

<П> Референце:
<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/ин%Ц3%А1цио_де_лоила "> Википедиа – Игнације ЛОИОЛА
<ЛИ> <ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ввв.ацидигитал.цом/сантос/санто.пхп? н =ин = ин% Ц3% а1цио ​​+ де +лоила "> Дигитални АЦИ – Саинт Игнатиус из Лоиоле

<реф> Слика: <а хреф = "хттпс: //пикабаи.цом/ен/пхотос/санто-ин%Ц3%А1цио-1578577/ "> Пикабаи