Шта је значење намасте

<Х1> Значење Намастеа

<п> Намасте је реч санскритског порекла, једне од најстаријих језика у Индији и широко се користи у хиндуизму и будизму. То је заједнички поздрав или поштовање у земљама као што су Индија, Непал и друге земље у јужној Азији.

<Х2> Шта значи Намасте?

Израз намасте је састављен од две речи: “намс” и “те”. “Намас” значи “поштовање” или “поздрав” док “те” значи “вама”. Стога се Намасте може превести као “поздрав за вас” или “Поздрављам божанско у вама”.

<п> Овај поздрав је начин демонстрирања поштовања, захвалности и поштовања према другом. То је начин препознавања божанства присутног у сваком људском бићу и повезивање са унутрашњим јама и божанском.

<Х3> Како је Намасте геста?

<п> Геста Намасте-а се изводи придруживањем длановима испред груди, у срцу, прстима који се усклађују. Очи се могу затворити или држати отвореним, гледајући право у очи особе која се поздравља.

<п> Овај гест је праћен лаганим нагибом главе као начин да показује понизност и поштовање. Важно је запамтити да је Намасте геста не само физичка мера, већ и унутрашњи став препознавања и повезивања једни са другима.

<стронг> Предности Намасте

<п> Намасте је више од једноставног поздрава, има неколико користи за оне који то практикују. Неке од користи укључују:

<О ол>
<ЛИ> Промовише везу са унутрашњим јаством;
<ЛИ> развија захвалност и поштовање према другима;
<ЛИ> Стимулише духовну свест;
<ЛИ> преноси позитивну енергију;
<ЛИ> Јача обвезнице јединства и хармоније међу људима.

<п> Поред тога, Намасте се такође може користити као медитациона пракса, помажући смиривању ума и пронаћи унутрашњи мир.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Предности Намасте
<Хх> Како вежбати намасте


<тди>
<Тр>
<ТД> Промовише везу са унутрашњим себством
<ТД> Пронађите мирно место, осећате се у удобном положају и затворите очи. Ставите руке у положају на намасте и дубоко дишите, фокусирајући се на осећај везе са собом.

<Тр>
<ТД> Развија захвалност и поштовање другима
<ТД> Пракса Намасте гесте поздрављајући људе, било лично или ментално. Препознати божанство присутно у сваком људском бићу и осећај захвалност за његово присуство.

<Тр>
<ТД> Стимулише духовну свест
<ТД> Користите намасте гесту током духовних пракси као што су медитација, јога или молитве. Усредсредите се на везу са божанским и ширењем свести.

<Тр>
<ТД> Преноси позитивну енергију
<ТД> Када гестикурише Намасте, визуализујте позитивну енергију која тече из руку на другу. Пошаљите мисли љубави, мира и хармоније.

<Тр>
<ТД> Јача обвезнице јединства и хармоније међу људима
<ТД> Пракса намасте у временима сукоба или напетости, желећи да пронађете мир и међусобно разумевање. Препознати човечанство у свакој особи и потражите хармонију.


<п> Укратко, Намасте је поздрав који надилази речи и гесте. То је начин препознавања божанства присутног у сваком људском бићу и повезивање са унутрашњим јама и божанским. Вежбање Намасте-а доноси користи од ума, тела и духа, промовишући мир, захвалност и склад.

<а хреф = дува