Шта је значење хекса

<Х1> Значење хекса

<п> Израз “хекса” је скраћеница речи “хексацампеонато”, што значи да освојите наслов у шестом узастопном времену. Овај израз се обично користи у спортском контексту, посебно у фудбалу, како би описали тим или селекцију који је победио у националној или светском првенству у шесто време у низу.

<Х2> Порекло термина

<п> Употреба израза “хекса” постала је популарна у Бразилу због успеха бразилског фудбалског тима у светском срцу. Тим је победио у светском титулу у пет наврата: 1958, 1962, 1970, 1994. и 2002. Очекивање победе на шестом првенству 2006. године, када је бразилски тим елиминисан у четвртфиналу тогодишњег светских купа.>

<Х3> Хека у бразилијском фудбалу

<п> Ин Бразилиан Фоотбалл, Хексацампеонато је редак подвиг. Само су два клуба стигла на ову марку: Сантос Футебол Цлубе и Сао Пауло Футебол Цлубе. Сантос је освојио шестерокутно првенство између 1960. и 1965. године, док је Сао Пауло био бразилски шампион између 2006. и 2011.

<стронг> Радиозности о хекса

<О ол>
<ЛИ> Бразил је земља са најсвјетским фудбалским насловима, са укупно пет достигнућа. Очекивање освајања хекса је високо међу бразилским навијачима.
<ЛИ> Израз “хекса” се такође може користити у другим контекстима, као што су на пример такмичења у видео игри. Када играч побије на турнир у шестом узастопном времену, он се може назвати “хексакуалним”.
<ЛИ> Поред фудбала, термин “хекса” се такође може користити у другим спортовима, као што су одбојка, кошарка, између осталих. Међутим, освајање хексацампеонато у било којем спорту је изузетно тежак подвиг.

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<хх> година
<х> Шампион
<Хх> Наслов


<тди>
<Тр>
<ТД> 1958
<ТД> Бразил
<ТД> Светски куп

<Тр>
<ТД> 1962
<ТД> Бразил
<ТД> Светски куп

<Тр>
<ТД> 1970
<ТД> Бразил
<ТД> Светски куп

<Тр>
<ТД> 1994
<ТД> Бразил
<ТД> Светски куп

<Тр>
<ТД> 2002
<ТД> Бразил
<ТД> Светски куп


<п> Победа на хексацампеонато је изванредно достигнуће и показује надмоћ тима или селекције у свом спорту. У случају фудбала, Бразил је најближа земља која је постигла овај циљ, са пет светских наслова. Очекивање освајања хекса је увек висок међу бразилским навијачима, који се надају да ће видети да је селекција још једном подигнута шоља.

<а хреф = дува <Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>