Какво је значење имена Лума

<Х1> Значење имена Лума

<п> Име Лума је Тупи-Гуарани порекло и има веома лепо значење. Сматра се женственим именом и има неколико могућих интерпретација.

<Х2> Порекло и значење

<П> Име Лума потиче из језика Тупи-Гуарани, који је аутохтона језичка породица у Бразилу. На тупи језику “Лума” значи “светло” или “онај који светли”. Ово значење односи се на идеју светлине, јасноће и осветљења.

<п> Поред тога, име Лума такође може бити повезано са другим значењем, као што су “звезда”, “лепота” и “радост”. Ове интерпретације истичу позитивне и шармантне карактеристике које се односе на особу која је именована након.

<Х2> Популарност

<п> Име Лума није баш уобичајено, али је последњих година стекао популарност. Они су бирали многи родитељи који траже јединствено и посебно име своје ћерке.

<Х3> Цуриоритете

<п> Неке познате личности са именом Лума су бразилска глумица Лума Цоста и Португалски певачица Лума Менезес. Обоје су се одлични у својим областима и носе име са великим поносом.

<Х2> Закључак

<п> Име Лума има веома лепо и позитивно значење. Односи се на идеју светлости, светлине и лепоте, карактеристика које може врло добро заступати особу. Ако размишљате о имену по својој ћерки, знате да ћете одабрати јединствено и смислено име.