Какво је значење презиме Сантос

<Х1> Значење презиме Сантос

<п> Презиме Сантос је један од најчешћих у Бразилу и у португалским земљама. Он произлази из латиничног израза “Санцтус”, што значи “свети” или “свети”.

<Х2> Порекло презимена Сантос

<п> Презиме Сантос има религиозни порекло и често је повезан са људима који су имали одређену везу са Католичком црквом. Често се користио за идентификацију људи који су били побожни или који су имали одређени сродство са светима или верским фигурама.

<Х3> Географска дистрибуција

<п> Презиме Сантос је веома чест у португалским земљама, као што су Португал и Бразил. У Бразилу је једно од најпопуларнијих презимена, који се налази у свим регионима земље.

<Х2> Цуриоритекти о презимену Сантос

<п> Презиме Сантос има неколико варијација, као што су Свети, Сант’ос и Сантхос. Поред тога, уобичајено је пронаћи људе са сложеним презименама, као што су Сантос Силва, Сантос Оливеира, између осталих.

<О ол>
<ЛИ> Презиме Сантос такође може имати топониман порекло, тј. Повезано је на неко место под називом “Сантос”.
<ЛИ> Постоји неколико познатих личности са презименом Сантос, као што је Пеле Соццер Пеле, чије је пуно име Едсон Арантес до Насцименто Сантос.
<ЛИ> Презиме Сантос такође могу да усвоје људи који нису имали презимена као облик идентификације.

<Х2> Закључак

<п> Презиме Сантос је један од најчешћих и најпопуларнијих у Бразилу и у португалским земљама. Њено порекло је повезано са религијом и може имати различита значења и варијације. Занимљиво је знати причу иза нашег презимена и разумети нешто више о нашим коренима.