Какав је третман каротидне атероматозе

<Х1> Лечење каротидне атероматозе: Све што је потребно да знате

<п> Каротидна атероматоза је здравствено стање које утиче на каротидне артерије, одговорно за пружање крви мозгу. На овом блогу ћемо разговарати о различитим елементима лечења доступни за ово стање, од неинвазивних опција на хируршке процедуре.

<Х2> Не-инвозавидне опције лечења

За благу до умерене случајеве каротидне атероматозе, неинвазивно лечење може бити одржива опција. Ове опције укључују:

<ул>
<ЛИ> <стронг> Измене живота: Усвајање здраве исхране, редовно вежбање и одустајање од пушења важне су мере за смањење ризика од компликација.
<ЛИ> <стронг> лијекови: Неки лекови се могу прописати за контролу нивоа холестерола, смањење крвног притиска и спречавају формирање крвног угља.

<Х2> Хируршки поступци

<п> У напреднијим случајевима каротидне атероматозе, хируршки поступци се могу користити за уклањање или поправке масних плодова у каротидним артеријама. Опције хируршке лечења укључују:

<О ол>
<ЛИ> <стронг> Царотид Ендартеректомија: У овом поступку, хирург уклања масну плочу са каротидних артерија, враћајући одговарајући проток крви.
<ЛИ> <стронг> ангиопластика са постављањем стента: У овој техници се убацује катетер у каротидну артерију и стан је стан да држи артерију и омогућава проток крви.

<Х2> Коначна разматрања

<п> Третман каротидне атероматозе треба индивидуализовати, узимајући у обзир озбиљност стања, општег здравља пацијената и других фактора. Важно је да се консултујете са стручњаком за оцењивање најбољег тока акције.

<п> <стронг> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "реф1"> хттпс: //ввв.екампле.цом
<ЛИ> <а хреф = "реф2"> хттпс: //ввв.екампле.цом

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.екампле.цом" ширина = "500" висина = "300">