Треба да прокухате млеко да бисте направили скуте

<Х1> Како направити ЦУРД: пуни корак по корак
<Х2> Увод
<п> Крудин је много цењена храна у различитим културама широм света. Направљен од млека, има јединствен укус и кремасту текстуру која задовољава многе непце. У овом чланку ћемо вас научити како да се на једноставан и практични начин скувате. Погледајте!

<Х2> Потребни састојци
<ул>
<ЛИ> 1 литра млека
<ЛИ> 1 кашика Цурд
<ЛИ> Сал за укус

<Х2> Корак по корак
<О ол>
<ЛИ> <стронг> Корак 1: Кувајте млеко
<п> у тави, ставите млеко и довести до велике топлоте. Донесите до кључања док се не почне да се диже и скоро просипа. Искључите топлоту и оставите да се млеко охлади на температуру од приближно 45 ° Ц.

<ЛИ> <стронг> Корак 2: Додајте скуту
<п> у чаши, разблажите цурлу у мало филтрираној води. Затим додајте ову смешу у топло млеко, благо мешати кашиком.

<ЛИ> <стронг> Корак 3: оставите да се Цурд остане
<п> Покријте посуду са чистом крпом и пустите да се Цурд остане у топлом, ваздушном иручунском месту око 12 сати. Током овог периода, ЦУРД ће ферментирати и стићи своју карактеристичну конзистенцију.

<ЛИ> <стронг> Корак 4: Сезона Цурд
<п> Након времена ферментације додајте сол по укусу и добро промешати да бисте уградили. Ако више волите, можете додати зачине попут танких биљака или бибера.

<ЛИ> <стронг> Корак 5: Чувајте Цурт
<п> Пребаците скуте на стерилне стаклене тегле и добро покријте. Хладитеља најмање 4 сата пре конзумирања. Круда се може чувати у фрижидеру до недељу дана.

<Х2> Закључак
<п> Сада када знате како да се скувате код куће, испробајте овај укусни рецепт и уживајте у здравој и укусној храни. Уживајте у делити са пријатељима и породицом и изненадите све својим талентом у кухињи!