Која је вредност ДПВАТ-а

<Х1> Која је вредност ДПВАТ-а?

<п> ДПВАТ, акроним за личну штету узроковану земаљским моторним возилима, је обавезно осигурање које има за циљ да обештети жртве саобраћајних незгода. Обухвата медицинске трошкове, стална инвалидност и смрт настају од незгода који укључују моторна возила.

<п> Вредност ДПВАТ варира у зависности од врсте возила и категорије у којој се уклапа. Тренутно су вредности за 2021. годину следећа:

<Х2> Приватни аутомобили и таксији:
<ул>
<ЛИ> Вредност осигурања: Р $ 5,23
<ЛИ> Вредност осигурања са рате до 3 пута: Р $ 5,23

<Х2> Мотоцикли и скутери:
<ул>
<ЛИ> Вредност осигурања: Р $ 12,30
<ЛИ> Вредност осигурања са ратом до 3 пута: Р $ 12,30

<Х2> Аутобуси, минибусеви и достава са теретним набојем:
<ул>
<ЛИ> Вредност осигурања: Р $ 10,57
<ЛИ> Вредност осигурања са рате до 3 пута: Р $ 10,57

<Х2> Камиони, “Пицк-уп” камиони за преузимање до 1.500 кг оптерећења, машине за земљотресе и мобилну опрему уопште (када лиценцирају):
<ул>
<ЛИ> Вредност осигурања: Р $ 5,78
<ЛИ> Вредност осигурања са рате до 3 пута: Р $ 5,78

<п> Важно је напоменути да се ове вредности могу променити годишње, па се увек препоручује консултација са службеним ДПВАТ табелом да бисте добили ажуриране информације.

<п> Плаћање ДПВАТ-а мора се извршити заједно са плаћањем имовине моторних возила ИПВА (ИПВА) и лиценцирање возила. Ако уплата није направљена, возило је неправилно и власник ће бити подложан новчаним казнама и одузимању возила.

<п> Ако имате било каквих питања или за више информација о ДПВАТ-у, можете се обратити особиру лидера, одговоран за управљање осигурањем, путем званичне веб странице или на располагању сервисни канали.