Која је вредност за обнову ЦНХ у ДФ-у

<Х1> ЦНХ обнова у ДФ-у: Вредност и процедуре

<п> Ако сте возач и имате лиценцу националне возачке дозволе (ЦНХ), важно је бити свјестан процедура и вредности потребних за обнову овог документа. У савезном округу, процес обнове ЦНХ врши одељење за саобраћај (ДеТран-ДФ) и укључује неке кораке.

<Х2> Поступци обнове ЦНХ у ДФ-у

<П> Да бисте обновили ЦНХ у савезном округу, потребно је следити следеће кораке:

<О ол>
<ЛИ> Распоред: Приступите веб локацији Детран-ДФ и закажите сат времена за услуге лицем у лице;
<ЛИ> Документација: На дан службе, узмите потребне документе, као што су ид, ЦПФ, доказ о пребивалишту и ЦНХ је истекао;
<ЛИ> ИСПИТИВАЊЕ: Медицински и психолошки прегледи биће извршени како би се проценили физички и ментални услови возача;
<ЛИ> Накнаде: извршити уплату накнада у вези са ЦНХ обновом;
<ЛИ> Повлачење новог ЦНХ-а: Након одобрења испита и исплате накнада, нови ЦНХ ће се издати и може се уклонити на Детран-ДФ-у.

<Х2> Вредност за обнављање ЦНХ у ДФ

<п> Вредност за обнову ЦНХ у савезном округу може се разликовати у зависности од категорије возача и доба возача. Тренутно су стопе које је Детаран-ДФ-а навела следећа:

<табле>
<тхеад>
<Тр>
<Хх> Категорија
<Хх> Вредност


<тди>
<Тр>
<ТД> А, Б или АБ
<ТД> Р $ 160,00

<Тр>
<ТД> Ц, Д или Е
<ТД> Р $ 200,00


<п> Важно је напоменути да су ове вредности подложне променама, па се препоручује консултује са службеном веб страницу Детран-ДФ за ажуриране информације.

<Х2> ЦНХ обнављање за старије особе

<п> У случају возача преко 65, обнављање ЦНХ у ДФ има неке посебности. Поред медицинских и психолошких испитивања, потребно је преузети курс за ажурирање старијих особа који има за циљ да ажурира знање о саобраћајном законодавству и одбрамбеном правцу.

<п> Вредност курса за старије особе је 50,00 УСД, поред ЦНХ стопа обнове. Овај курс је обавезан и мора се одржати сваких 5 година.

<п> Укратко, ЦНХ обнова у ДФ-у укључује заказивање, испитивања, исплате накнада и повлачења из новог портфеља. Важно је бити свјестан рокова ЦНХ-а и извршио обнову у року да се избегне новчане казне и проблеми са провођењем саобраћаја.

<п> надамо се да је овај чланак разјаснио ваше сумње у обнову ЦНХ у савезном округу. У случају више питања, погледајте званичну веб страницу Детран-ДФ-а или се обратите одговорном тијелу.