Који лек замењује Беротец

<Х1> Који лек замењује Беротец?

<п> Када је у питању проблеми у дисању, као што су астма и бронхитис, Беротец је добро-похвали и коришћени лек. Међутим, у неким случајевима можда ће бити потребно пронаћи алтернативу Беротецу. У овом чланку ћемо истражити неке опције медицине које могу заменити Беротец.

<Х2> 1. Салбутамол

<п> Салбутамол је бронходилациони лек, као и Беротец. Делује опуштање мишића дисајних путева, олакшавање проласка ваздуха и ослобађање симптома астме и бронхитиса. Салбутамол се може наћи у облику таблета, сирупа и аеросола.

<Х2> 2 Фенотерол

<п> Пхенотерол је још један бронходилациони лек који може заменити Беротец. Такође делује опуштајући мишиће дисајног путева, пружајући олакшање респираторних симптома. Фенотерол је доступан у облику таблета, сирупа и аеросола.

<Х2> 3. Ипратропио бромид

<п> Ипратропио бромид је антихолинергички лек који се може користити као алтернатива Беротецу. Делује блокирањем мусаринских рецептора на респираторни тракт, смањење производње слузи и побољшање дисања. Ипратропио бромид је доступан у облику нос-аеросола и инхалатора.

<Х2> 4. Формотерол

<п> Формотерол је дуго–тер-бронходилаторна дрога која се може користити као замена за Беротец. Делује опуштање мишића дисајног путева, пружајући дуготрајно олакшање од респираторних симптома. Формотерол је доступан у аеросолном облику и капсулама удисања.

<Х2> 5 Салметерол

<п> Салметерол је још један дуго-градонски бронходилатор који може бити опција за замену Беротеца. Такође делује опуштајући мишиће дисајног путева, пружајући дуготрајно олакшање од респираторних симптома. Салметерол је доступан у ваздухопловној форми и праху инхалације.

<п> Важно је нагласити да би замена Беротеца са другом медицином треба да се врши само под лекарском саветом. Сваки случај је јединствен и лекар је најприкладнији професионалац за процену најбоље опције третмана за сваког пацијента.

<п> Надамо се да је овај чланак био користан за разјашњење који лекови могу заменити Беротец. Ако имате више питања, обавезно се обратите стручњаку лекара.