Какво је ваше мишљење о Бразилу да прими избеглице

<Х1> Моје мишљење о Бразилу да прими избеглице

<П> Примање избеглица је субјект који је створио многе различите расправе и мишљења широм света. У случају Бразила, земља позната по својој културној и историјској разноликости пријема, проблем се не разликује.

<Х2> Важност солидарности

<п> <стронг> Верујем да је примање избеглица демонстрација солидарности и човечанства. Када отварате врата тим људима, нудимо шансу за почетак и надамо се онима којима је то највише требало.

<Х2> Предности за земљу

<п> Поред хуманитарног питања, примање избеглица такође може донијети користи Бразилу. <Спан> Ови људи с њима доносе своје културе, знање и вештине, обогаћују бразилско друштво у целини. Многе избеглице имају академску позадину и професионално искуство, што може допринети економском и друштвеном развоју земље. П>

<Х3> Изазови и решења

<п> Важно је напоменути да примање избеглица такође доноси изазове. <стронг> Неопходно је да се осигура интеграција ових људи у бразилско друштво, нудећи приступ образовању, здравству, стамбеним могућностима. , од суштинског је значаја за борбу против ксенофобије и предрасуда, промовисање инклузије и поштовања разноликости.

<О ол>
<ЛИ> Улагање у политике јавне интеграције;
<ЛИ> Партнерства са невладиним организацијама;
<ЛИ> Програми обуке и уметања на тржишту рада;
<ЛИ> Кампање свести и борбе против предрасуда.

<Х2> Закључак

<п> Верујем да Бразил има потенцијал да буде дочечна и подршка земља, способна да прими пристојне избеглице и нуде могућности да обнову свој живот. <стронг> То је заједничка одговорност између владе, цивилног друштва и сваког од нас. Заједно можемо направити разлику и допринијети праведнијем и људском свету.

<п> <а хреф = "хттпс: //ввв.рефугиадосноснопросил.орг.бр/ "> Референце: