Који је претходник 0

<Х1> Шта је претходник 0?

<п> Да бисте сазнали претходника броја, само одузмите 1 од предметног броја. У случају броја 0, не постоји претходни број, јер је 0 најмањи не-ненегактивни цели број.

<п> Стога, претходник 0 не постоји.

<Х2> Разумевање целих бројева

<п> Цели бројеви су продужење природних бројева, укључујући позитивне и негативне бројеве, осим нуле. Представљени су у нумеричкој линији, где су позитивни бројеви са десне стране и негативни бројеви су лево од огреботине.

<Х3> Операције са целим бројевима

<п> Основне операције са целим бројевима су додавање, одузимање, множење и дивизија. Да би извршили ове операције, важно је знати својства целих бројева, као што је комутативна, асоцијативна и дистрибутивна имовина.

<О ол>
<ЛИ> Додавање: Збир два цела броја може резултирати позитивним, негативним или нултим бројем, у зависности од сигнала бројева.
<ЛИ> Субтракција: одузимање два цела броја такође може резултирати позитивним, негативним или нултим бројем.
<ЛИ> Многовање: множење два цела броја може резултирати позитивним, негативним или нултим бројем.
<ЛИ> Одељење: Подјела два цела броја може резултирати позитивним, негативним бројем, нулом или фракцијом.

<Х2> Закључак

<П> Предвиђач 0 не постоји, као што је 0 најмањи не-ненегати цели број. Цели бројеви су продужење природних бројева, укључујући позитивне и негативне бројеве, осим огреботине. Важно је знати некретнине и операције са цели бројеви за обављање прорачуна и решавање математичких проблема.