Шта је патуљски колектив

<Х1> Добитник патуљака: Радизности и информације

<П> Јесте ли се икад запитали шта је патуљак колектив? Ово је уобичајена сумња, португалски језик има неколико правила и особитости. На овом блогу ћемо истражити ову тему и пружити занимљиве информације о колективима патуљака.

<Х2> Шта је колектив?

<П> Пре него што то посебно говоримо о патуљку колективу, важно је разумети концепт саме колектива. У граматици, колектив је именица која означава скуп бића исте врсте. На пример, “стада” је колектив оваца и “паковање” је колектив Вукова.

<Х2> Дварф колектив

<п> Сада се враћате на почетно питање, шта је патуљак колектив? Колектив патуљака је “кошница”. Тачно је, “кошница” је израз који се користи за означавање групе патуљака.

<п> Ова радозналост може изненадити многе људе, јер обично повезујемо “кошница” пчелама. Међутим, португалски језик такође задржава ову реч да опише скуп патуљака.

<Х3> Остали занимљиви колективи

<п> Поред патуљака колектива, на португалском језику постоји много других знатижељних колектива. Ево неколико примера:

<О ол>
<ЛИ> Група птица се зове “Пацк”.
<ЛИ> Сет рибе назива се “Цардуме”.
<ЛИ> Састанак вукова назива се “паковање”.
<ЛИ> Група пчела се зове “Сварм”.

<Х2> Закључак

<п> Колекционари су занимљив део португалског језика и патуљачки колектив, “кошница”, само је пример тога. Надамо се да је овај блог пружио корисне и знатижељне информације о овој теми.

<п> Ако имате више питања о колективима или било којем другом сродном субјекту, не оклевајте да више истражите или се обратите речнику. Португалски језик је пун изненађења и увек је нешто ново за учење!