Који је најопсежнији континент у смеру северно-југа

<Х1> Највећи континент у смеру северно-југа

<п> Јесте ли се икад запитали који је најопсежнији континент у правцу северно-југа? У овом чланку ћемо истражити ово питање и сазнаћемо који се континент протеже већом ширином.

<Х2> Континенти и њихове проширења

<п> Да бисте одговорили на ово питање, прво морамо да разумемо који постојећи континенти и њихове продужетке у правцу северно-југа. Континенти су:

<О ол>
<ЛИ> Африка
<ЛИ> Јужна Америка
<ЛИ> Северна Америка
<ЛИ> Антарктика
<ЛИ> Азија
<ЛИ> Европа
<ЛИ> Океанија

<П> Сада погледајмо сваки континент и његово продужење у смеру северно-југа.

<Х3> Африка

<п> Африка је трећи највећи континент у свету и протеже се од огртача Боа Есперанца, на крајњем југу, на Средоземно море на северу. Његова је обим у смјеру северно-југа отприлике 8.000 КМ.

<Х3> Јужна Америка

<п> Јужна Америка је четврти највећи континент и протеже се од рате рога на крајњем југу до карипског мора на северу. Његова северно-јужна обим је око 7.000 КМ.

<Х3> Северна Америка

<п> Северна Америка је трећи највећи континент и протеже се од Кејтала Велса на другом северу до Панаме на југу. Сјеверо-јужна обим је око 7,500 КМ.

<Х3> Антарктика

<п> Антарктика је најјужнији континент и протеже се од јужног пола на ширину 60 ° С. Његова мери у смјеру северно-југа је око 14.000 КМ.

<Х3> Азија

<п> Азија је највећи континент у свету и протеже се од Цабо Цхелиускин на далеком северу до Малаче на југу. Његова је обим у смјеру северно-југа отприлике 8.000 КМ.

<Х3> Европа

<п> Европа је шести најопсежнији континент и протеже се од северног кабла на далеком северу до Гибралтара на југу. Његово продужење у смјеру северно-југа је око 4.000 км.

<Х3> Океанија

Океанија је најмањи континент у свету и протеже се од Новог острва Гвинеја на другом северу на острву Мацкуарие на југу. Његова северно-јужна обим је око 7.000 КМ.

<Х2> Највеживији континент у смеру северно-југа

<п> Након анализе продужетака сваког континента, можемо закључити да је Антарктика најопсежнији континент у правцу северно-југа, са продужењем отприлике 14.000 КМ. Његова локација у близини Јужног пола чини продужење веће од било којег другог континента.

<п> Надам се да је овај чланак разјаснио вашу сумњу у најопсежнији континент у правцу северно-југа. Ако имате више питања или желите да знате више о другим сродним питањима, слободно истражите нашу страницу.

<п> <стронг> Референце:

<О ол>
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/%Ц3%81ФРИЦА "> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/АФРИЦА
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/ам%Ц3%А9Ра_ДО_СУЛ "> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/америца_сул
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/ам%Ц3%А9Ра_До_Норте "> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/америца_до_норте
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/ант%Ц3%А1Ртида "> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/антартида
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/%Ц3%81сиа "> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/асиа
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/еуропа "> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/еуропа
<ЛИ> <а хреф = "хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/оцеаниа "> хттпс: //ен.википедиа.орг/вики/оцеаниа

<Ифраме срц = "хттпс: //ввв.иоутубе.цом/ембед/видео_ид" ширина = "560" висина = "315" Фреребордер = "0" Дозволи за дозволу>