Шта је ЦПФ код

<Х1> Шта је ЦПФ код?

<п> ЦПФ (Регистрација појединаца) је идентификациони документ који се користи у Бразилу. Састоји се од 11 цифара и јединствено је за сваку особу. ЦПФ код формиран је комбинацијом бројева који има специфично значење.

<Х2> Структура цпф кода

<п> ЦПФ код је подељен у три блока, одвојена по тачкама. Први блок има три цифре, други блок има три цифре и трећи блок има четири цифре. На пример, валидан ЦПФ може бити представљен на следећи начин: 123.456.789-10.

<Х3> Значење цифара ЦПФ-а

<п> Свака ЦПФ цифра има специфично значење. Прва цифра назива се “верификовано цифром” и користи се за потврђивање аутентичности ЦПФ-а. Остале цифре представљају информације о особи, као што је стање емисије и нумеричке секвенце.

<п> <стронг> Верифиер цифра: Последња цифра ЦПФ-а назива се верификованим цифром. Израчунава се из осталих цифара од 10 ЦПФ-а и служи да потврди да је број валидан. Прорачун чековног цифара врши се коришћењем одређеног алгоритма.

<п> <стронг> Остале цифре: Остале цифре ЦПФ представљају информације о особи. Прве две цифре указују на стање издавања ЦПФ-а, док следеће осам цифре представљају јединствени нумерички низ за сваку особу.

<О ол>
<ЛИ> <стронг> прва цифра: означава стање издавања ЦПФ-а. Свака држава има одређени број.
<ЛИ> <стронг> Према цифру: такође указује на стање емисије ЦПФ-а, али са другим кодирањем.
<ЛИ> <стронг> Остале цифре: представљају јединствену нумеричку секвенцу за сваку особу.

<Х2> Како открити ЦПФ код?

<П> Да бисте сазнали ЦПФ код, само имајте пуни број документа. Кодекс се формира са 11 цифара које чине ЦПФ. Ако немате цео број ЦПФ-а, морате да затражите ове информације из власника документа.

<п> Важно је напоменути да је ЦПФ код личне и поверљиве информације. Стога је неопходно за одржавање сигурности ових података и не поделити га са трећим лицима.

<п> <спан> референце: <а хреф = "хттпс: //ввв.гов.бр/рецеитафедерал/ен-/асунтао/ориентацао-требариа/цадастро-де-пессоас-фисицас-цф "> Федерално Приход